dagboek > overzicht
Dagboek september 2017Bekiek hele maand 
 
9 september om 18:51
 
Donkere wolken boven Zuidersportpark: ONS verliest opnieuw

Over de ellende van het kunstgras hoofdveld op het Zuidersportpark is zo langzamerhand al veel geschreven en gesproken. De feiten zijn helder, komende week, op dinsdag, volgt de herkeuring. Uit die keuring komt naar voren of de revitalisering de beoogde licentiewaardige status heeft gebracht.

Vanmiddag was duidelijk te zien dat het werk nog niet geklaard is. Met de slechte weersvooruitzichten, veel regen op maandag, is het nog maar de vraag of de klus voor dinsdag klaar. Duidelijk is wel dat de keuring belangrijk is voor O.N.S. Sneek. Afkeuring zal betekenen dat de bekerwedstrijd tegen FC Twente op 20 september dan niet in Sneek gespeeld zal worden.

Ondertussen trainen de oranjehemden nu op het zo langzamerhand befaamde veld 4. Gevolg is dat het over en uit is met pijntjes en blessures door toedoen van het slechte kunstgrasveld, wist trainer Chris de Wagt te melden.

Ook de tweede thuiswedstrijd tegen vv Capelle werd vanmiddag op veld 4 gespeeld. Een grasveld dat er prachtig bij ligt. Het leverde O.N.S. helaas weer geen punten op. Capelle ging er met de volle buit vandoor: 0-2! En opnieuw een zure nederlaag voor de Snekers. Wat als Ale de Boer in de zevende minuut O.N.S. op voorsprong had gezet? En nog belangrijker wat als scheidrechter Stijn Berben in de 22ste minuut Klaas de Vries niet na zijn tweede gele kaart van het veld had gestuurd? Dan had het ongetwijfeld een hele andere wedstrijd geweest, maar ‘as alle otten yn de see swommen…’ Het telt domweg niet.

Toen Olaf van der Sande de gasten na een kwartier met een puike kopbal op 0-1 zette, werd duidelijk dat de Snekers het moeilijk zouden krijgen. Eigenlijk viel het in de tweede helft amper op dat O.N.S. met een man minder speelde. Het was dan ook zeker niet zo dat ze overklast werden door de Capellenaren. Toch was het een kwartier voor het eindsignaal van de dramatisch fluitende leidsman ( hij strooide met kaarten!) Angelmo Vyent die de 0-2 liet aan tekenen. O.N.S. met lege handen achter latend. De kille cijfers: O.N.S. staat na drie gespeelde wedstrijden op een voorlaatste plaats met een schamel puntje en slechts een gescoord doelpunt.

Het is duidelijk waar het bij O.N.S. aan schort: scorend vermogen! Iedereen weet bij de Snekers dat topscorer Yumé Ramos wordt gemist, daar tegenover staat de komst van ambitieuze en talentvolle jonge spelers. Paniek is altijd al een slechte raadgever geweest en dat is in meerdere opzichten bij O.N.S. nu ook het geval. De donkere wolken zullen weer overdrijven!

Volgende week spelen de Snekers tegen Jong FC Twente, die wedstrijd wordt in Hengelo gespeeld. Waar de bekerwedstrijd tegen de grote broers van Jong FC Twente wordt gespeeld is nog onbekend. Na dinsdag weten we ongetwijfeld meer.