dagboek > overzicht
Dagboek september 2017Bekiek hele maand 
 
14 september om 14:30
 
Sup11-City Tour door Sneek onder erbarmelijke weersomstandigheden

Sneek- Vanmorgen ging een groot aantal Suppers, staand peddelen op een surfbord, door de grachten van Sneek. De Stand Up Paddlingers hadden het zwaar, niet in de laatste plaats door de straffe wind en de vele regenbuien. Nu niet bepaald een pretje om langs de Friese 11 steden te trekken.

Op de Westersingel spraken we met ICT’er Jelmer Rijkers, van oorsprong uit Haskerdiken, maar tegenwoordig wonend in Groningen. “Het is mijn eerste Sup 11 Stedentocht en ik het is hartstikkene zwaar, de wind klapt er steeds weer in. Het is absoluut afzien. Ik heb voor deze tocht zeker goed getraind, twee tot drie keer per week op de plank staan en in de weekends wat langere tochten maken. Op dit moment kan ik je niet vertellen waarom ik hier aan mee doe met dit ‘minne waar’. Met mooi weer is dit een prachtige tocht, maar het blijft dan ook lang. Nu dus helemaal. Ik ben ook helemaal geen lange afstand man. Boksen is mijn sport anders, ik ben dus meer een van het explosieve, van de interval. Ik durf nu nog niet te zeggen of ik ooit weer mee doe. Het is wel een fysieke, maar nu ook geestelijke uitdaging!”

Unieke ervaring

De atleten peddelen 220 kilometer in 5 dagen waarbij weercondities kunnen variëren van windstil, zomers en zonnig tot koude, regen en storm. Naast de ultieme uitdaging is de SUP 11-CITY Tour voor velen een unieke ervaring.

Wat is de SUP 11-CITY Tour?

In 2008 kwam Anne-Marie Reichman in contact met de sport Stand Up Paddle (SUP) op Hawaï waar ze het grootste deel van het jaar woont. Datzelfde najaar heeft de atlete, geboren en getogen in Fryslân, de originele Elfstedentochtroute op haar SUP-board volbracht. Een droom om de Elfstedentocht te volbrengen, kwam hiermee uit. Het jaar daarna hebben een 20-tal professionele watersporters haar vergezeld op uitnodiging: de SUP 11-CITY Tour was geboren.

Feestelijke afsluiting

De laatste finish is op 17 september in de Prinsentuin in Leeuwarden vanaf 12:30 uur. SUPpers en vrijwilligers hebben dan 7 dagen lang het uiterste van zichzelf gevraagd. Reden genoeg voor een feestje, het evenement wordt dan afgesloten met natuurlijk een prijsuitreiking en is er vanaf 13:00 uur een food market. Daarnaast organiseren we SUP clinics voor kinderen. Kortom, een hoop gezelligheid. Iedereen is meer dan welkom, toegang is gratis.