dagboek > overzicht
Dagboek september 2017Bekiek hele maand 
 
21 september om 16:08
 
Lampeterrein aan Julianastraat krijgt definitieve herontwikkeling

Begin 2002 heeft Lampe Technical Textiles haar oude grondgebied verruild voor een nieuwe locatie op de Hemmen aan de Klompenmakerstraat te Sneek. De bouw van dit pand is, naar nog steeds volle tevredenheid van de Lampe -directie, gerealiseerd door Bouwbedrijf Buwalda. Nadat Lampe haar oude grondgebied en pand, gelegen op de hoek de Sophiastraat/ Julianastraat te Sneek had verkocht, was het de bedoeling dat een plan bestaande uit circa 25 appartementen zou worden gerealiseerd. Dat is niet gelukt vanwege de financiële crises, die met name de woningbouwwereld hard geraakt heeft. Wel zijn in 2008 de oude panden gesloopt en sindsdien tiert het natuurlijk groen welig daar.

Begin september 2017 en na ruim 15 jaren van overleg en onderhandelen tussen en met diverse partijen heeft het voormalig grondgebied van Lampe Technical Textiles een nieuwe eigenaar gekregen. Deze nieuwe eigenaar is een eigen BV van de familie Lampe. Met andere woorden, de Lampes hebben hun oude terrein weer terug. Daarmee zal een start worden gegeven aan de definitieve herontwikkeling van deze grondpositie met als belangrijkste uitgangspunt dat er een voor de buurt passende herinrichting zal plaatsvinden. Binnen zes maanden wordt er nu gestart.

In nauwe samenspraak met omwonenden en het bestuur van het kerkgenootschap, Christelijk Gereformeerde Kerk en Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, van het bekende ‘Witte Kerkje’, wordt momenteel een her-ontwikkelingsplan uitgewerkt. Daarvoor vormt een in 2010 door Kat Architecten gemaakt voorlopig ontwerp de basis. Bij dit plan is uitgegaan van een minimale bebouwing in combinatie met tuin-uitbreidingen en dat blijft ook zo.