dagboek > overzicht
Dagboek desember 2017Bekiek hele maand 
 
1 desember om 21:05
 
Derde Groat Sneker Sinteklazefeest voor 70+ daverend succes!

Sneek-De derde editie van het Groat Sneker Sinteklazefeest voor 70+ in de Zuiderkerk is vanmiddag eentje geworden om in te lijsten. Een bomvolle kerkzaal met senioren genoot met volle teugen van het door Thuiszorg Slippens georganiseerde feest.

Burgemeester Hayo Apotheker, druk bezig met zijn afscheidstournee, had de moeite genomen om het feest bij te wonen. Hij bedankte niet alleen de 70-plussers die aanwezig waren voor de geweldige tijd die hij in Sneek had gehad als burgervader, maar hij zong samen met een van de Pieten ook nog eens uit volle borst ‘Ut Woanskip’ voor de enthousiaste zaal.

Een andere bijzondere gast die ook afscheid nam was de nu ex-schipper van de Sneker Pan, Douwe Visser. “Oait wie it in dream fan mij om skipper op in skűtsje te wurden, dy dream haw ik wier meitsje kinnen. Dat fielt fantastys. No is dy prachtige dream út en moat ik mar sjen hoe’t ik fierder moat. Mar ik woe jim hjir ek bedanke dat ik skipper węze mocht!” Visser kreeg een donderend applaus en met een ‘dag Douwe Visser, daag daag…’ verdween de sympathieke schipper van het podium.

De derde verrassing bestond uit een grandioos optreden van de Losse Flodders, bestaande uit leden van de oud-Blauhúster Dakkapel. Het dak ging van de Zuiderkerk en de Pieten in polonaise voorop met de tientallen ouderen in hun kielzog. De traditionele onderdelen als de Sinterklaas Bingo, ut Sneker Sinteklazeferhaal, de samenzang onder begeleiding van twee voortreffelijke accordeonpieten ontbraken ook vanmiddag niet.

Alle 70+ gasten kregen ‘un slukje, un advokaatsje ňf un friske’ en lekker hapjes. Na afloop gingen de enthousiaste bezoekers met een chocoladeletter naar huis.

En Jantine en Bert, eigenaren van Thuiszorg Slippens zagen het voldaan aan. “Wat is dit gouden dat we dit met oans personeel en al dy frijwilligers doën magge. Onbetaalber su moai! Fňlgend jaar seker wear”, beloofde Jantine Slippens.

Het Groat Sneker Sinteklazefeest voor 70+ is dus voorgoed een blijvertje!