dagboek > overzicht
Dagboek desember 2017Bekiek hele maand 
 
10 desember om 11:11
 
Gyn internetferbining...

Sinds donderdachavend hew ik gyn internetferbining. Met ut noadege kunst- & fliechwerk lukt ut mij om su nou en dan un blogje te plaatsen. Kan wel tňt woënsdach dure. Ik lęch mij der mar bij del. En krekt nou't der sufeul moaie dingen gebeure. Siën f'ral op www.grootsneek.nl dęr't ik wel públisear:


Tweede editie Heel Sneek e.o. zingt…kerstliederen: Gloria, in excelsis Deo!

Sneek- Dat hadden ze nog niet eerder gedaan, de geluids-en cameraman van de KRO: meezingen terwijl ze aan het werk waren. Het gebeurde gisteravond wel degelijk dat de beide heren uit volle borst een kerstlied meezongen tijdens het zangfestijn Heel Sneek e.o. zingt in de RK Sint Martinuskerk aan de Singel.
Met meer dan 500 bezoekers is duidelijk dat Sneek er een traditie bij heeft, was vorig jaar al een succes, deze aflevering van Heel Sneek oogde en klonk nog veel professioneler en bovendien sfeerrijker dan de eerste editie. Toch was het programma in grote lijnen gelijk, maar het verliep gisteravond allemaal vlekkeloos. Aan alles was te merken dat de deelnemers en de bezoekers ( uiteindelijk ook deelnemers!) er zin in hadden. Een oecumenisch zangfestijn, vrij van zuilen, zo mag het zangfeest getypeerd worden. “Der lope hier Roomsen, Griffemearden, Herfňrmden en Communisten te singen as lysters, is’t nyt moai je”, vroeg een bezoeker zich af. Inderdaad het was mooi!
En de koren en koortjes? Van ‘De Poinsettia’s ( prachtig en zuiver!) tot Het Kwartet (wat een stemmen hebben Weltsje de Boer, Jeltsje & Bob Pruiksma en Peter van der Weide!), van ‘Muziektheater Tinto’( mogen volgend jaar niet meer ontbreken) tot The Christmas Voices’( wat een groei hebben deze heren doorgemaakt!) het klopte allemaal. Muzikale toppers Bob Pruiksma, Henk de Haan, Neline van der werf-Horjus, Walter Smink, Gerk Venema en Jan Blanksma waren meer dan een toegevoegde waarde. Naast de muzikale (kerst)bonbons waren er bijdragen van pastoor Van der Weide en Henk van der Veer ( een Sneker oade an de engels in diënstkleding, dy fan de Ielânen in ut bysňnder)
Voor wie het festijn gisteravond gemist heeft, volgende week zondagmorgen zendt de KRO-tv het programma uit om 10.15 uur. Vooraf is er dan het geloofsgesprek met pastoor Peter van der weide. Een absolute aanrader!