dagboek > overzicht
Dagboek desember 2017Bekiek hele maand 
 
20 desember om 18:51
 
Concert Goënga

Goenga – Op verzoek van twee begenadigde jonge musici wordt in het winter concertprogramma in het kerkje van Goënga een Ravel concert ingelast met verder nog werken uit de Barok, Romantiek en het Impressionisme. Als culturele commissie zijn wij zeer verguld met deze bijzondere en onverwachte mogelijkheid om van de muziek uitgevoerd door Jeroen Dupont en Sebastiaan van Halsema in ons kerkje te kunnen genieten.

Violist Jeroen Dupont kreeg zijn vioolonderricht van Herman Krebbers en Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2008 behaalde hij zijn diploma met onderscheiding. Aan de Accademia Chigiana in Sienna volgde hij masterclasses bij de Italiaanse virtuoos Giuliano Carmignola. Hij soleerde bij verschillende grote orkesten in Nederland waaronder het Concertgebouw Kamerorkest. Voor het Nationaal Ballet vertolkte hij Extase voor een nieuwe choreografie van Toer van Schayk. Als componist schreef hij vioolduo’s en een divertimento voor strijkorkest.

Cellist Sebastiaan van Halsema werd reeds op 12 jarige leeftijd in de Jong Talentklas van het Amsterdams Conservatorium aangenomen. Hier studeerde hij zes jaar bij Maarten Mostert. Na zijn vervolgstudie aan de Guildhall School of Music & Drama te Londen bij Luise Hopkins studeerde hij cum laude af en ontving het prestigieuze Concert Recital Diploma. Later volgde hij verschillende masterclasses over de gehele wereld. In 2003 won hij het Prinses Christina Concours. Hij soleert regelmatig bij grote orkesten en sinds 2012 is hij eerste cellist in het Orkest van het Oosten ( bij velen inmiddels vooral bekend door het tv programma Maestro)

Naast hun optredens in verschillende orkesten hebben Jeroen en Sebastiaan elkaar gevonden in een duet. In deze periode bereiden zij zich voor op een Ravel concert voor een televisie programma in februari 2018. Voor een try out van dit programma hebben zij het kerkje van Goënga gekozen.

 Datum donderdag 28 december 2017
 Aanvang 15:00 uur
 Toegang gratis met na afloop het “Ponkje”

Foto Jeroen Dupont