dagboek > overzicht
Dagboek desember 2017Bekiek hele maand 
 
23 desember om 16:30
 
Inschrijving Mar.Athon: Een hele beleving!

Sneek – Vandaag op de kortste zaterdag van het jaar is de online inschrijving van start gegaan voor het hardloop- en wandelevenement de Mar.athon 2018. Dat gebeurde in Hotel de Stadsherberg van Sneek, waar een grote groep vrijwilligers bijeen kwam om het startmoment mee te maken. Voordat Sytse Wetting, de site online liet gaan, hield Syb van der Ploeg een peptalk voor alle vrijwilligers en deelde hij mee dat dit jaar het evenement op een dag zal plaats vinden, en wel op de langste zaterdag van het jaar: 23 juni 2018.

Een beleving en event waarbij de focus ligt op het samenkomen van sporters, publiek en muziek. De schitterende routes over 10, 21 of 42 km wandelen of 7,5, 21 of 42 km hardlopen rond het Sneekermeer, waar deze Mar-athon zijn naam aan ontleent dus op een dag, daar waar vorig jaar nog voor twee dagen gekozen werd. Slogan is dit jaar: Mar.Athon een hele beleving.

Na de toespraak ging het gezelschap in optocht naar de Waterpoort waar Henk van der Veer een Mar-athonfers in ut Snekers foarlas. Kersverse schipper van de Sneker Pan, Jappy Visser, begeleidde Syb van der Ploeg daarna naar het Sneker skűtsje waar de Mar.athonvlag in top werd gehezen.

Foto: Tom Coehoorn

Even na 12.00 uur stroomden de eerste aanmeldingen van het hardloop- en wandelevenement al binnen. Ziewww.mar-athon.com

Foto’s: Paul Clement