dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2018Bekiek hele maand 
 
3 jannewary om 19:19
 
Ernst Langhout and The Retro’s in het kerkje van Goënga





Goënga-Zondag 21 januari treden Ernst Langhout & The Retro’s op in het kerkje van Goënga. Aanvang 15:00 uur.

Ernst Langhout and the Retro’s mag dan een nieuwe band zijn, de drie bandleden zijn oude rotten in het vak.
De band bestaat uit Ernst, diens broer Sjirk Langhout en Bone Idle (Dick Siersema). Zij kunnen putten uit een zeer breed door de jaren heen opgebouwd repertoire. Zo zijn er pareltjes uit de (Ierse) folk, juweeltjes uit de jaren 60 en 70, diamantjes van eigen hand, Dylan yn it Frysk en met Bone Idle erbij kan er ook nog goud van zijn hand voorbijvliegen.

Ondanks de diverse stijlen hebben de mannen elkaar in hun gezamenlijke liefde voor akoestische muziek gevonden. De drie sterke solostemmen weten een krachtige samenzang neer te zetten. Dit alles wordt gedragen door gitaren, bas, bodhran en mondharmonica’s.

Spil in de nieuwe formatie is Ernst Langhout (zang/ gitaar/ harmonica). Hij kan bogen op een afwisselende muzikale carričre, die hem in veertig jaar tijd op tal van plaatsen in de wereld met tal van muziekstijlen in aanraking heeft gebracht. Van traditionele folk (Haggis en Manacle Trust) tot harde alternatieve rock en new wave (The Visitor); van Âldtsjerk tot Austin (Texas), van Moddergat tot Moskou en natuurlijk, Ierland en Schotland.
De door de wol geverfde troubadour Bone Idle (zang/gitaar/harmonica/lepels/metaaldetector) is begin jaren ‘80 zijn carričre gestart als straatzanger in Amsterdam. Sindsdien heeft hij eveneens een lange reeks optredens neergezet in cafés, op festivals en feesten. Zo speelde hij mondharmonica in de kortgeleden opgeheven BX-Bluesband. Hij heeft twee cd’s uitgebracht, “Koffie Bone ?” en “Fell over Bone” die door Jan Switters in de Landscape studio (in de boerderij van Ernst) zijn opgenomen.

Sjirk Langhout (zang/gitaar) de jongere broer van Ernst heeft van de muziek nooit zijn beroep gemaakt, maar als de gelegenheid zich voordeed trad Sjirk wel samen met zijn broer op. Zijn sonore stemgeluid en gedreven zang vormen een waardevolle toevoeging van de band.

Vrij entree na afloop het ponkje en “Meet and Greet” in de Kosterij