dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2018Bekiek hele maand 
 
7 jannewary om 15:52
 
Nieuwjaarsconcert Stedelijk Muziekkorps in Theater Sneek

Sneek-Juist op het moment wanneer ik het gymlokaal van de Thomas van Aquinoschool binnenstap klinken de klanken van Johan Strauss zijn Radetzki Mars mij fleurig tegemoet. Het Stedelijk Muziekkorps onder leiding van Tseard Verbeek is druk bezig met repeteren voor het Nieuwjaarsconcert dat volgende week in Theater Sneek gehouden zal worden. Terwijl in het ene gedeelte van de gymzaal het korps fanatiek aan het repeteren is, maken de meiden van balletgroep Attidude zich op om te gaan dansen.
Deze groep van het Kunstencentrum Atrium staat onder leiding van Jacqueline Veldhuis. Na de warming-up, en dat is op deze koude maar fraaie wintermorgen geen overbodige luxe, gaat ook Attitude los. Net als Verbeek zit Veldhuis er boven op om te kijken of de door haar gemaakte choreografieën goed uitgevoerd worden op de tonen die het korps speelt.

Ik als leek en buitenstaander voel mij nu al bevoorrecht om dit mee te mogen maken. Wat een passie en betrokkenheid van al die jonge mensen op de vroege zondagmorgen! En dan maak ik sopraan Margreet Rietveld die in juli 2011 haar bachelor diploma hoofdvak Klassieke Zang aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, nog niet eens mee.

Het belooft een prachtig concert te worden! Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar ‘vol=vol’. Voor meer info: Muziek // zo 14 januari 2018 // 14.30 uur // € 17,50 // Tüöttenzaal, Westersingel 28 // Theater Sneek // www.theatersneek.nl // 0515 431 400