dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2018Bekiek hele maand 
 
9 jannewary om 20:58
 
Bas Hollenberg van VOS: van wilde ideeën nu serieuze projecten maken!

Sneek- Een kleine 200 bezoekers bezochten vanavond de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Ondernemend Sneek (VOS) bij Grand Café De Walrus om met elkaar te toosten op een gezond en bruisend 2018. Vicevoorzitter van de VOS, Bas Hollenberg keek bij afwezigheid van preses Henk van der Zwaag, nog wel even terug op het afgelopen jaar. “Door de fusie tussen Handel en Industrie Sneek ( HIS) en de Vereniging van Sneeker Zakenlieden (VSZ) hebben wij nu de grootste ondernemersvereniging van Friesland met 570 leden”, vertelde Hollenberg trots.

“Het jaar 2017 is een jaar geweest waarin we als bestuur o.a. met een denktank om tafel gezeten hebben. Het jaar 2018 moet een jaar worden waarbij al die wilde ideeën nu concreet gemaakt worden tot serieuze projecten”, hield de altijd enthousiaste Hollenberg z’n medeondernemers voor.

Een van die mensen uit de denktank, Jappie van der Pol van Polboten aan de Hendrik Bulthuisweg in Sneek, gaf aan dat hij al even ‘iets’ had getekend. “De Oosterpoort moet weer terug in Sneek”, lachte Van der Pol en liet vervolgens de tekening zien hoe Sneek met de oude toegangspoort er in zijn optiek uit zou moeten zien.

Achterliggende gedachte van deze ondernemer is dat hij graag zou zien dat Sneek voor de watersport nog aantrekkelijker zou worden. “Doe meer met de grachten van Sneek”, aldus Van der Pol.

Hollenberg wil graag verder brainstormen over de mogelijkheid om van het Geeuweiland, vlakbij het aquaduct, een duurzaam speeleiland te maken. “Allemaal plannen die nu serieus onderzocht mogen worden”, vindt Hollenberg.
Hollenberg riep de aanwezige ondernemers op om op 22 januari naar Theater Sneek te komen.

Daar zal dan een inspirerende ondernemersbijeenkomst worden gehouden. De gemeente Súdwest-Fryslân organiseert een groot ondernemerstreffen waarbij twee charismatische sprekers, Tom van ’t Hek en oud-Sneker Toon Gerbrands, hun kennis zullen delen met als adagium ‘Winnaars zijn niet mensen die nooit falen, maar de mensen die nooit opgeven’.