dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2018Bekiek hele maand 
 
14 jannewary om 16:56
 
Nieuwjaarsconcert Stedelijk Muziekkorps Sneek wordt traditie

Sneek-Voorzitter Bob Somsen van het Stedelijk Muziekkorps Sneek, wist vanmiddag meteen nadat de laatste tonen van de Radetzki Mars in het Sneker Theater hadden geklonken dat er in 2019 een vervolg komt.

“We willen er graag een traditie van maken”, aldus de voorzitter van het SMS.

Het eerste concert, bezocht door zo’n 250 theaterbezoekers, met sopraan Margreet Rietveld (1988) en balletgroep Attitude van het Kunstencentrum Attrium smaakt inderdaad naar meer. “Ondanks dat we het allemaal druk hebben rond de feestdagen, zijn we door gegaan met de repetities voor dit concert”, liet dirigent Tseard Verbeek weten.

Het programma dat anderhalf uur geen moment verveelde, bevatte naast de onvermijdelijke maar even welkome Radetzki Mars van Johan Strauss o.a. werken van Antonin Dvorak, Fran von Suppe en Frans Lehar. Balletgroep Attitude onder leiding van Jacqueline Veldhuis danste op de Bolero van Maurice Ravel en Tsjaikowski. Prachtige choreografieën!

Sopraan Margreet Rietveld ( ‘mijn oudoom was de bekende meubelontwerper… niet dus!’) oogstte applaus met o.a. O Mio Babbino Caro, Song to Moon en de Solveig’s Song uit Peer Gynt Suite van Edward Grieg.