dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2018Bekiek hele maand 
 
15 jannewary om 19:28
 
ONS-trainer Chris de Wagt vertrekt na dit seizoen naar SC Heerenveen

Sneek- Vanmiddag is duidelijk geworden dat ONS trainer Chris de Wagt (32) naar SC Heerenveen vertrekt. Het nieuws zou aanvankelijk vanavond bekend gemaakt worden, maar lekte eerder deze dag al uit. De Wagt had liever gezien dat de ONS-selectie het nieuws eerst van hem persoonlijk had gehoord, maar in het voetbalwereldje is zoiets blijkbaar onmogelijk. Verschillende voetbalsites kwamen aan het einde van de middag met het nieuws, waarbij zelfs een voetbalsite het bericht na vijf minuten al weer verwijderde.

Wij hebben contact met Harm de Wagt, vader van Chris en erelid van ONS Sneek, gehad. De oud-voorzitter van ONS bevestigde het bericht dat zijn zoon met ingang van volgend seizoen de trainersstaf van de bvo SC Heerenveen gaat versterken. Chris de Wagt is negen jaar bij ONS in dienst geweest, uiteraard als voetballer, maar ook als succesvol jeugd- en assistentrainer van Richard Karrenbelt. De Wagt jr. werd vorig jaar de opvolger van Karrenbelt.

Aan het begin van dit seizoen werd Chris de Wagt parttime trainer bij SC Heerenveen, waar hij de beloften van de Sportclub onder zijn hoede heeft. ONS Sneek mag dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.