dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2018Bekiek hele maand 
 
28 jannewary om 17:07
 
At the Watergate schittert tijdens openingsweekend LF2018

Soms is un persbericht beter as un eigen bericht. Laat ik ut dęr mar bij late at ut over de opening fan LF2018 gaat. Mar wat mut ik mij inhouwe...En de hele dach mut ik denke an 'De kleren van de keizer'! Apart nou?!

Tijdens het openingsweekend van LF2018 in Leeuwarden schitterden de jonge dansers van Kunstencentrum Atrium en muzikanten van Ananazz in een speciale preview in de Prinsentuin. Op en rond het water en de Muziekkoepel gaven zij vlak voor de officiële openingshandeling twee voorstellingen in het teken van At the Watergate. Ondanks de kou en de regen vonden vele bezoekers de weg vanaf het Oldehoofsterkerkhof naar de Muziekkoepel, waar speciaal voor de gelegenheid de Sneker Waterpoort was geplaatst.

De muziektheatervoorstelling droeg de titel 'A Wintertale at the Watergate’ en bevatte allerlei ingrediënten van wat het publiek tijdens Hemelvaart te wachten staat. Zo werd er gemusiceerd vanaf een bootje, ontstond er een spontane toegift met extra muzikanten van de Bokito Brass Band en namen de horecamedewerkers van Lokaal 55 de microfoon ter hand en brachten een swingend nummer. Er werd ook gedacht aan de innerlijke mens. Het publiek kreeg aan het einde van de voorstelling warme chocomelk met waterpoortkoekjes uitgedeeld.

Tijdens het At the Watergate Festival van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 mei zal de ontmoeting tussen ruim zevenduizend muzikale jongeren uit een groot aantal Europese landen ook leiden tot onverwachte, spontane optredens op een groot aantal podia op en aan het water.

De artistieke leiding van ‘A Wintertale at the Watergate’ ligt bij Afke Brenninkmeijer (choreografie) en Kees Romers (muziek).

Bovenste foto Jan Douwe Gorter, onderste foto van Saco van der Laan.