dagboek > overzicht
Dagboek maart 2018Bekiek hele maand 
 
17 maart om 17:37
 
Emoasy’s





Gisteravend bij de Bútengewoane Algemene Ledefergadering fan myn klup O.N.S. Sneek weest. Der is dęr op un demokratise manier, su’t ut fňlgens mij hoart, stemd over de ferdere fúsybesprekingen tussen O.N.S. en SWZ Boso Sneek. Fantefoar wist ik dat ut un emoasjonele avend wurde kon. En dat wurdde ut ok. F’ral bij de teugenstanders fan ut fúsyproses waren de emoasy’s letterlek te horen en te foelen.

Prima dat iedereen syn mening fentileare mocht en dat ok waardech deed. De stemmingsútslach an ut end fan de avend gaf an hoe’t de O.N.S. leden over ut foarstel denke. Achter su’n útslach, ut binne kille kale sifers, gaat un weareld fan emoasy’s skúl.

Om middennachtelek uur sat ik nňch fol spanning, en seker ok met emoasy’s, te wachten op de útslach hoe’t de SWZ Boso Sneek leden stemd hadden.

Nadat de útslach bekend was en an mij deurgeven, tikte ik ut fňlgende stukje foar op de site fan GrootSneek:

Fusieplannen O.N.S. Sneek en SWZ Boso Sneek krijgen meerderheid van de leden

Sneek-Tijdens drukbezochte Buitengewone Algemene Ledenvergaderingen is vanavond gestemd over het voorstel dat de besturen van ONS Sneek en SWZ toestemming (mandaat)van de leden krijgen het fusievoorstel verder voor te bereiden, waarbij het doel is een fusie tussen ONS Sneek en SWZ Boso Sneek per 1 juli 2020 aan te gaan.
Bij ONS Sneek was de uitslag 57.5% voor en 41 % tegen. Blanco stemden 1.5%.





Bij SWZ, waar de stemming lang op zich liet wachten, kwam de uitslag even na het middernachtelijk uur: 61.1% voor en 37% tegen. Blanco stemmen 0.9% en 1% ongeldig.

Op de foto van Henk van der Veer: voorzitter van het ONS stembureau Jelbert Kramer heeft zojuist de stemming bekend gemaakt.