dagboek > overzicht
Dagboek april 2022Bekiek hele maand 
 
23 april om 12:32
 
Geluksfogel





Wat un prachtavend gister! Ut seuven teugen seuven foetbal is moai, de nasitterij is werklek fan de bútenkategoary! 'Pengel' skreef onderstaand artikel op syn site. Moaier kan'k ut nyt make.

Nico Altenburg, tňpfotograaf, maakte de aksyfoto's. Fraai Nico!

“Crack ..."






De Stoel was ooit een tv-programma waarin Rick Felderhof met het zitmeubel bovenop zij auto door de lage landen trok om in alle uithoeken mensen met een heel bijzondere levensstijl te portretteren. Mensen die hun eigen en vaak afwijkende leefwereld creëren en die ook wel “Paradijsvogels” werden c.q. worden genoemd.


Hoewel het te ver gaat - een paar uitzonderingen daargelaten - om de 45-plussers, de jonge en wat oudere vrouwen en de nog oudere leden van oud-Sneek als Paradijsvogels te bestempelen, speelde de stoel gisteravond bij het avondje voetbal op het complex van Sneek Wit Zwart zowel op het veld als in de tot de nok toe gevulde kantine wel een vooraanstaande rol.

Op het veld gaat het er nog altijd serieus aan toe en vliegen de splinters je soms om de oren, zoals in de wedstrijd tussen ONS Sneek en Waterpoort Boys. Daarbij had een vliegende tackle die in de tv-serie Batman ongetwijfeld met de oerkreet “crack” zou zijn gevisualiseerd, gemakkelijk tot een paar weken “stoel” kunnen leiden.

Niet een paar maar alle stoelen waren na afloop van het voortreffelijk georganiseerde avondje voetbal bezet en in de mancave der wit-zwarten was geen plekje meer vrij, al doet de naam mancave door de intrede van de vrouwelijke kickers al geen recht meer aan het zwakke geslacht, dat zeker bij Sneek Wit Zwart zeer prominent aanwezig is. Zo ook gisteravond, toen er voor de dames een toernooi werd gehouden.

Een toernooi met een heuse prijsuitreiking, maar hoe doe je dat in een grotvolle kantine waar geen stoel meer vrij is. Nou dan “bonjour" je er gewoon ééntje van af, zodat je diens stoel als podium kunt gebruiken en vanaf die verhoging de menigte kunt toespreken. De spreekstalmeesteres der wit-zwarten deed dat overigens meer dan keurig en reikte aan het eind aan de winnaressen een met de Indy 500 vergelijkbare trofee uit, waarna de dichter des vaderlands tenminste als men Sneek als het vaderland aanmerkt, de prijswinnende dames voor eeuwig vereeuwigde.

Hij kon dat gemakkelijk doen, want hij zat op een flitsworp afstand aan een tafel met al zijn ploeggenoten van ONS Sneek. Op één na en dat was uitgerekend de speler die eerder op de avond bijna tot een paar weken stoel werd veroordeeld. De betreffende man uit Groot Sneek om het gebied niet al te precies te duiden en om niet meteen zijn identiteit te verraden, besloot daarop om maar een kindertafeltje als zitplaats te gebruiken. Dat ging goed, totdat het betreffende meubelstukje het begaf en de in de tv-serie Batman gevisualiseerde oerkreet “crack” opnieuw door mijn gedachten schoot.

Bij de aanwezige Wéé Péé Béé’ers kwam toen meteen de gedachte op om hun meubilair voor vrijdag 13 mei a.s., wanneer op hun kamp het laatste avondje met 45+ voetbal op de agenda staat, alvast “Paradijsvogelproof” te maken.

Pengel