dagboek > overzicht
Dagboek júly 2023Bekiek hele maand 
 
13 júly om 20:48
 
Na gisteren





Dat ut gisteren un bysňndere dach was, is wel dúdelek. De onthulling fan ut Nieuw Joads monunment was sňndermear indrukwekkend. Fandaach andacht foar de onthulling bij Omrop Fryslân en de LC. Ut Friesch Dagblad swijgt in alle talen. Had ik earlek seid nyt docht, mar wie weet komt der nňch andacht.

Wij as Stichtingsbestuur hewwe fandaach un bedankbriëf opsteld, dy’t we nňch ferstúre salle.

Bedankbrief

‘Als een heiligdom niet meer bestaat, blijft er nog altijd iets bestaan van de heiligheid van de plaats’

-joodse spreuk, aangehaald door burgemeester Jannewietske de Vries in haar toespraak bij de onthulling van het monument bij de voormalige synagoge van Sneek-


Woensdag 12 juli vond de onthulling van het monument De verdwenen gemeenschap plaats.
Het was een indrukwekkende bijeenkomst waar we met blijdschap en weemoed op terugkijken. Blijdschap vanwege de mogelijkheid die er anno 2023 nog is om te herdenken. Weemoed om de diepe betekenis, voor sommigen nog steeds diepe pijn, om het verlies van een gemeenschap.


Wij willen u hartelijk bedanken voor uw betrokkenheid. Met z’n allen representeert u de vele schakeringen in onze maatschappij die de realisatie van dit monument een warm hart toedragen. Velen van u voegden de daad bij het woord en steunden ons actief. Wij zijn daar dankbaar voor en we willen u dat laten weten!

Lechaim!

Hartelijke groet,

Stichting Monument Synagoge Sneek:

Marcel Wallage
Matthijs Graafland
Henk van der Veer