dagboek > overzicht
Dagboek september 2023Bekiek hele maand 
 
3 september om 23:07
 

Optrede in Tersoal!





Op de 23e september zal voor de eerste keer een kleinschalig drielocatie festival plaatsvinden in Tersoal. De Vitusstichting is de eigenaar van de dorpskerk, de Vituskerk, in Tersoal. Ze organiseert verschillende activiteiten in het winterseizoen voor de dorpsbewoners en andere belangstellenden.

Een nieuwe loot aan die activiteiten is het kleineschalige festival op drie locaties. Het eigen gebouw, de Vituskerk, mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Verhalenverteller Henk van der Veer o.a. bekend van Omrop Fryslân, Groot Sneek en vele andere activiteiten zal daar optreden.

Als tweede locatie zal het dorpshuis “De Tuolle”fungeren waar het zangduo Faam het programma verzorgt. Ze spelen rockbalads, luisterliedjes of misschien ook wel een feestlied. Mooie inelkaar smeltende stemmen met een passende begeleiding op snaarinstrumenten. Ze spelen in akoestische zetting.

Als derde locatie gaat het gebouw van de voormalige lagere school fungeren. Hier verzorgen Hessel en Wytse het programma. Hessel leest voor en doet dat op zodanige wijze dat hij zelfs mee mocht doen aan de finale van de voorleeswedstrijd van de provinsje Fryslân. Wytse speelt en zingt liedjes met een verhaal. Optreden doet hij het liefst voor kleine groepen, direct contact met het publiek heeft hij het liefst, veelal in het Fries maar een andere taal kan ook zomaar voorbijkomen.

Zoals reeds vermeld is het een 3-locatiefestival en dat houdt in dat de bezoekers in drie groepen worden verdeeld die na een half uur naar de volgende locatie verhuizen. Het aantal bezoekers is beperkt en zal maximaal 40 per locatie zijn. Aan het slot misschien nog een gezamenlijk afsluitingsoptreden in De Tuolle waar we de beschikking hebben over meer ruimte.

Datum: 23 september a.s.
Start is in “Doarpshűs De Tuolle”, Koumelkerspaad 6 in Tersoal

Inloop: Vanaf 19.00- 19.20 uur
Start programma: 19.30 op locatie!
Info: 06-82531402
Reserveringen: vituskerktersoal@hotmail.com