dagboek > overzicht
Dagboek september 2023Bekiek hele maand 
 
21 september om 19:07
 
Drave in’e regen en proef autoluwe binnenstad útsteld





Fanmňrren in’e stromende regen 8 kilometer an ut draven weest met loopmaatje I.

Un paar jaar leden ferklaarde ik sukke malloaten nyt toerekeningsfatber. Niks su feranderlek as un mins. Ik hew genoaten met al dy suurstňf in’e lucht. Mňrrenavend wacht de earste avend seuven teugen seuven foetbal wear. Wil ik dat allemaal nňch un bitsje bijsloffe dan sal ik trenen bliëve mutte. Foarlopech doën ik dat nňch even, wat dat angaat kan ik dy disipline opbrenge. En su’k sei, it fyn ut ok nňch us hearlek om te doën. Su nou en dan even hearlek sprinte!

Ondertussen bin ik druk bezech met ut grondech oprúmen fan myn werkkamer, ut wurdde tiid na hast 18 jaar…Wel moai om resultaat te siën.

Ut bericht dat ik fanmňrren op de GrootSneek-site plaatse kon over ut útstel fan de ‘proef autoluwe binnenstad Sneek’, levert un rekňrd an reaksy’s op. Persoanlek begryp ik der gyn mallemoer fan węrom’t je befoarbeld de Prins Hendrikkade ouslúte mutte foar autoferkear…

Hieronder ut bericht

Start proef autoluwe binnenstad Sneek uitgesteld

SNEEK- De proef ‘autoluwe binnenstad Sneek’ waarmee gemeente Súdwest-Fryslân de binnenstad veiliger en leefbaarder wil maken, gaat in 2024 van start. De proef zou in oktober beginnen, maar vanwege binnengekomen bezwaren op het verkeersbesluit stelt de gemeente de proef uit.

Bij de proef geldt op vier punten in de binnenstad zeven dagen per week tussen 12.00 en 18.00 uur een doorrijverbod. Met minder doorgaand verkeer hoopt de gemeente de binnenstad aantrekkelijker en veiliger te maken.

Starten met de proef terwijl de bezwaren nog niet behandeld zijn, vindt de gemeente niet passen. De gemeente heeft nu als voornemen om de proef in januari te starten.