dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2012Bekiek hele maand 
 
8 ňktober om 17:58
 
Jesse van der Wal ( 15 ) op poadium Paradiso met Dubliners





Ut sal je mar gebeure, 15 jaar jong en dan al op ut poadium fan poptempel Paradiso in Amsterdam optrede. Ut overkwam Ierse Bodhran bespeuler Jesse van der Wal út Sneek gisteravend! Un útferkochte saal was der getúge fan hoe’t Jesse tegare twee nummers met de fameuse band The Dubliners speule mocht.

Dubliner John Sheahan, de fiolist en leider fan de groep, was behoarlek onder de indruk fan ut talent út de Waterpoartstad en noadegde Jesse al tidens ut soundchecken út om met te doën. De jonge Sneker speult nňch mar twee jaar op de Ierse Bodhran. Overbodech om te sęgen dat Jesse groat Ierlaanfan is! Syn opa, Bauke Algera, maakte bovenstaande foto fan ut únike optreden en liet wete bearetrňts op syn pakesęger te wezen!

Ter info nňch even wat foar soart instrúment un bodhrán is:


De bodhrán (uitgesproken als bauwron ) is een Ierse lijsttrommel die bespeeld wordt met een soort drumstick met twee slageinden, 'tipper', ‘cipin’ of 'beater' genoemd. Als de bodhrán met de rechterhand bespeeld wordt, kan de speler met de linkerhand de toon in hoogte laten veranderen door die hand tegen het vel te houden en van boven naar beneden te bewegen of op andere manieren tegen het vel te houden of te drukken.

UPDATE:




Hello Everyone,

Here is the video from Amsterdam in Paradiso!
And for The Dubliners: Thank you very much for giving me this once-in-a-lifetime-experience!!

Enjoy!

Regards,

Jesse