dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2012Bekiek hele maand 
 
10 ňktober om 18:38
 
Hans Koppen is un knappe kňp!






Eén fan de aardegste ‘ nieuwe ’ Snekers dy’t ik kennen leard hew is Hans Koppen. Tidens de kursus Sneekology ( de kursus in ut foarjaar is al wear helemaal folboekt…) is Hans altyd één fan de gastdosenten. Hij weet heel feul over de geskiedenis fan Sneek en weet enňrm boeiend te fertellen, de kursisten hange an’e lippen fan dizze geboaren pedagooch. Hans Koppen is sogeseid nyt snotterech, na syn opleiding an un Pedagogise Akademy learde hij ferder en behaalde de Akte MO-B. Aardrijkskunde.

Na un loopbaan in management en bestuur fňlgde de Sneker de Masteropleiding Culturele Geografie an de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen fan de Universiteit Groningen. Dęr bleef ut nyt bij. De oulopen jaren het Hans ‘ een fenomenologisch onderzoek naar opvattingen van filosofie en geografen over het ervaren van plaats en ruimte ’.

Een wetenskappelek ondersoek wel te ferstaan! Op 8 november sal Johannes Albertus Koppen syn proefskrift ‘ ter verkrijging van het doctoraat in de Ruimelijke Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen op gezag van de Rector Magnificus, dr. E. Sterken, in het openbaar te verdedigen’. Fan dat drukte proefskrift, met un prachtech omslachontwerp fan Jeroen Deen, lei fandaach op de deursmat. Hans Koppen is gyn duffe stúdykamergelearde, hij weet ok un simpele skoalmeester as ik te boeien met syn werk. Ik hew nňch mar un paar bladsiden in ut proefskrift lezen, mar ik fyn ut nou al ferrekte boeiend.

Eén fan de stellingen dy’t Hans op 8 november ferdedege sal is illústratyf: ‘ De misvatting dat berenburg een Friese drank is, dient vooral op het conto van Hollandse reclamemakers gezet te worden. ’

Ik fyn ut un groate ear om over un maand bij dizze plechtechheid in de Groaninger Universiteit anwezech te wezen en sal der dan ok seker un lekeferslach fan doën. Foar nou al fast proast Hans! Uteraard met un berenburgje fan de Weduwe!!