dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2012Bekiek hele maand 
 
20 ňktober om 16:52
 
SWF beleeft Un Gouden Kertier in Teater Sneek!





Al waren je in Carré, su is fanmiddach de ontfangst bij Teater Sneek!

In ut foarbijgaan kwam ik Frouk Oostra fan Teater Sneek teugen. De aimabele rechterhaan fan teaterdirekteur Ben van der Knaap straalde fan oar tňt oar: ‘ Hjir wie ik oan ta nei alle drokten fan de ôfrűne moannen. Moatst ris sjen wat in leave minsken allegear! Hjir dogge wij it no foar! ’

Ik kan mij dizze entűsiaste reaksy fan de teatermetwerkster wel un bitsje foarstelle. Wat un drukte! Kultureel Sneek beleeft dizze prachtege herstmiddach har gouden uur in ut nňch nyt eens offisjeel opend teater. In ‘ Jouw Kwartier ’ make tal fan amateurartysten út de hele Súdwesthoek met wat ut is om in dizze ongetwifeld imponearende ambiaans un kertierke te skitteren.


Gospelkoar Signalen en Fully Alive





De leden fan gospelkoar de Signalen út Sneek binne na afloop fan hun optreden dan ok helemaal in de wolken. ‘ Wat in prachtich poadium en wat sjongt it hjir súper! ’ Wat sal ut foar de jonge pop-rockband Fully Alive ok kicken weze om foar al dy honderden anwezigen op te treden. Ut mut un enňrme stimulaans weze om in je eigen stad su’n miny-konsert te geven!





Dat ut teater hier nyt allienech foar de Snekers is blykt wel út de programmearing, de hele Súdwesthoek is ferteugenwoardegd. Su foëlt Seemanskoar Auke Wybesz út Hylpen sich sondermear thús hier in ut teater an de Westersingel. At dit un opmaat is foar wat hier kommen gaat, dan sit ut wel goëd!!





UPDATE


Hoge opkomst Jouw Kwartier in Cultuur Kwartier Sneek





Met een bezoekersaantal van ruim 1500 personen was Jouw Kwartier, de amateurkunstdag in het kader van de opening van Cultuur Kwartier Sneek, meer dan geslaagd. Van 13.00 tot 19.00 uur was de zaal van Theater Sneek continue gevuld met toeschouwers en fans van de 335 deelnemers die op zaterdag 20 oktober hun kunsten op een professioneel podium vertoonden.





De organisatie had vooraf gerekend op zo’n 500 bezoekers maar al sinds het ochtendprogramma met masterclasses en workshops in het Kunstencentrum Atrium en de optredens ’s middags in het theater, werden de gebouwen van Cultuur Kwartier Sneek druk bezocht. Twintig acts met talenten uit de regio kregen deze middag de kans om in één kwartier te laten zien wat ze konden. Dit varieerde van pop- en rockbands als Fully Alive uit Sneek en vocaal kwartet Cantamore uit Balk tot jonge zangers en zangeressen van het Kindermuziektheaterkoor van Kunstencentrum Atrium.

Foto's update fan Ruben van Vliet