dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2014Bekiek hele maand 
 
15 ňktober om 18:05
 
Presentatie Afke’s Tiental door Dick Matena





Op vrijdag 17 oktober vindt de officiële presentatie plaats van Nienke van Hichtums jeugdklassieker Afke’s Tiental, herschreven en getekend door Dick Matena.
De presentatie zal plaatsvinden in de Gysbert Japicx-seal van Tresoar, het Fries historisch en letterkundig centrum in Leeuwarden. Bovendien zullen er een aantal originele tekeningen worden geëxposeerd.

Van de uitgaven verschijnen twee uitvoeringen, een Nederlandse uitgave en een Friese uitgave. De vertaling is verzorgd door Jant van der Weg, de vertaalster van het originele verhaal. Zij is dit jaar nog uitgeroepen tot erelid van IBBY. Tekenaar Dick Matena werd dit jaar bekroond tot Levend Erfgoeddrager 2014.

John Jorritsma, Commissaris van de Koning in Fryslân: “Nog steeds is Afke’s Tiental een herkenbaar verhaal, dat ook vandaag de dag nog tot en met de laatste pagina boeit. Het laat zien dat de tijd weliswaar niet heeft stilgestaan in Fryslân, maar dat sommige situaties van alle tijden zijn. Ook nog eens prachtig verbeeld met dank aan het fraaie tekenwerk van Dick Matena.”