Dagboek ňktober 2014Bekiek hele maand

19 ňktober om 17:29

Cambuur morele winnaar na gelijkspel

Su nou en dan un foetbalferslachje skriëve fyn ik gewoan hearlek om te doën. Fanmiddach deed ik dat foar www.frieslandactueel.nl

Boeiend was de derby SC Heerenveen- SC Cambuur zeker, spannend ook. Gevolg het publiek ging met een tevreden gevoel na huis. Toen de kruiddampen waren opgetrokken stond er een 2-2 eindstand op het scorebord van het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen begon overdonderend, wat heet. Na 9 seconden lag de bal al op de penaltystip voor de Feansters, nadat Cambuurdoelman Nienhuis Heerenveen spits Mark Uth onderuit haalde in het strafschopgebied. De rapste penalty ooit gegeven in de Eredivisiegeschiedenis. Uth zelf verzilverde het buitenkansje van elf meter. SC Heerenveen was in de eerste helft de beter ploeg, zonder nu Cambuur haar wil op te leggen.

Meteen na de rust leek de wedstrijd beslist toen Cambuurspeler Peirera een voorzet van Slagveer verkeerd beoordeelde en achter zijn eigen doelman deponeerde. De 2-0 leek een veilige marge voor de eindoverwinning, niets bleek minder waar toen na een slippertje van Heenreenveendoelman Nordfeld de aansluitingstreffer viel door Bartholomew Ogbeche. Etienne Reijnen kopte halverwege het tweede bedrijf de gelijkmaker binnen: 2-2. Dat werd de eindstand, waarbij SC Cambuur zich de morele winnaar voelde.