dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2015Bekiek hele maand 
 
15 ňktober om 11:55
 
Nieuwe eigenaar Walrus Sneek en Leeuwarden

Fandaach hot news in horeka Sneek/058. Fanavend mear op dizze site!


SNEEK – Met ingang van 1 januari 2016 neemt Johannes Klaversma de aandelen van Bas Hollenberg en Arjen Rusticus van de Walrus Sneek en Leeuwarden over en wordt hij eigenaar van beide horecagelegenheden.

Klaversma is drie jaar werkzaam geweest als bedrijfsleider, van 2009 tot 2012, in de Walrus in Leeuwarden en kent het klappen van de zweep dus als geen ander. Daarnaast is het een persoon die de formule van de Walrus heeft helpen vormgeven. Na zijn Walrus jaren is hij enkele jaren werkzaam geweest in een hoge managementfunctie bij Post.nl. Begin van dit jaar heeft hij Hollenberg en Rusticus benaderd voor de overname, waarna in alle rust en goed overleg de aandelentransactie is rond gemaakt.

“Binnen de organisatie zal zowel naar onze gasten als ook het personeel toe niet veel veranderen, hoogstens op detailpunten”, verklaart Bas Hollenberg. De formule blijft gelijk, het personeelsbestand verandert niet en ook Bas en Arjen zullen in ieder geval het komende jaar actief blijven in hun respectievelijke Walrussen in Sneek en Leeuwarden.

Bas Hollenberg over het waarom: “We hebben ons achttien jaar met vrijwel niets anders dan onze horecabedrijven bezig gehouden, waarvan de laatste 9 jaar met de Walrus in Sneek. Ik zie mijn kinderen groot worden zonder dat ik er bij ben, zie mijn vrouw zelden en bovendien is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik wil niet die man worden die ‘s zondags het vlees snijdt. Wat de toekomst brengt, dat weet ik nog niet. Daar moet je nou nog niet over nadenken, vind ik want dan ben je al afscheid aan het nemen en we moeten er eerst voor zorgen dat de overdracht vlekkeloos verloopt. Onze gasten mogen er eigenlijk niets van merken en daar gaan we onze energie het komende jaar in stoppen”.