dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2015Bekiek hele maand 
 
16 ňktober om 17:13
 
Slúpfeart is de sundagse naam foar de Boategoat fan Sneek

Fanmiddach het wethouwer Gea Akkerman de nieuwe faarferbining tussen de Geau en de Woudfaart opend. In de fňlksmoan wurdt dizze ferbining de BOATEGOAT noemd. Mar dat kan natuurlek nyt foar un waterwech dy't un paar senten kost het. Fandęr dat de gemeente SWF un priesfraach útskreven het. Der waren 170 minsen dy't un naam inleverd hewwe en úteindelek is der koazen ( deur wie trouwens? ) foar de Frystalege naam Slúpfeart. Alle waternamen in Fryslaan binne Frystalech. Fandęr.

Opfallend dat der bij de insendingen twee kear de naam Slúpfeart naar foaren kwam. Een kear fan de family Kooistra en één kear fan de family Ten Napel. Tegare met dizze twee family's het wethouwer Akkerman ut naambňrdsje onthuld. Ut ut persbericht fan de gemeente over ut rondsje Sneek:

Masterplan Sneek Waterstad Plus

De vaarverbinding is onderdeel van het project Waterstad A7. Uitgangspunt voor dit plan was: er rijden dagelijks ca. 40.000 auto’s langs Sneek en die zien niets van de kracht van Sneek: het water. En als de A7 niet naar het water kan, dan het water maar naar de A7. Dit plan bestaat uit twee onderdelen: water en nieuwbouw. Het deel water is nu klaar. Nu gaat de gemeente aan de slag met het braakliggende terrein.

Wethouder Akkerman: “We zijn de afgelopen jaren steeds in gesprek geweest met buurtbewoners over de invulling van het plan. We hebben discussies gehad over bijvoorbeeld verkeersveiligheid en fietsverbindingen naar de stad. De klankbordgroep heeft ons goed bij de les gehouden. We zijn trots op het resultaat. Dit najaar gaan we nog aan de slag met de aanleg van het groen. Zodat het een mooie uitstraling krijgt.”

Foto's: Fan ut CDA-raadslid Rinske Poiesz-Zijlstra