dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2016Bekiek hele maand

30 jannewary om 18:38

Belangrijke overwinning O.N.S. Boso Sneek

SNEEK – O.N.S. Boso Sneek behaalde vanmiddag een zeer belangrijke 1 – 0 overwinning op SVV Scheveningen. Door een doelpunt van aanvoerder Ale de Boer in de 78ste minuut konden de Snekers drie punten op het conto bijschrijven. Tot vanmiddag was het de oranjehemden nog nooit gelukt om een punt van de Scheveningers te pakken. Daar kwam dus vandaag verandering in.

Trainer Richard Karrenbelt was na afloop zielsblij met de overwinning, niet met het spel van zijn ploeg. Maar dat telde vanmiddag niet op een droog maar koud Zuidersportpark. Spits Yumé Ramos, anders zo trefzeker miste in de eerste helft een aantal kansen. Echter ook Scheveningen liet zich niet onbetuigd, maar ook de Scheveningers waren niet nauwkeurig in de afwerking. Wat dat betreft hielden beide elftallen elkaar aardig in het evenwicht. Dat ONS-keeper Eelke Kooistra vandaag tot ‘man of the match’gekozen werd, zegt zoveel. Gelukkig voor ONS viel vandaag het doelpunt dan toch aan de goede kant. Psychologisch gezien kwam deze overwinning dan ook op het juiste moment.

Matchwinnaar Ale de Boer

Het doelpunt wordt gevierd!

Het beslissende doelpunt viel na een blundertje van de Scheveningenkeeper, die tot de voor hem fatale 78ste minuut perfect zijn doel stond te verdedigen. Na een afgeslagen corner, kreeg keeper Sven Wolsheimer de bal niet goed weg en Ale de Boer schoot loeihard in.

Yumé Ramos was na afloop maar wat blij met de overwinning!

Door deze overwinning hebben de Snekers nu 18 punten uit 19 gespeelde wedstrijden en staan hier mee op de voorlaatste plaats. Hekkensluiter SteDoCo won vanmiddag ook: 2-4 bij FC Lisse. Volgende week staat er voor ONS een districtsbekerwedstrijd tegen SC Erica op het programma. De wedstrijd wordt in Sneek gespeeld.

Grensrechter was vanmiddag mevrouw M. Deuring, waar zij in eerste instantie als vierde official op papier stond. Doordat er een van de grensrechters vast kwam te zitten op de Afsluitdijk ( defecte brug ) moest Deuring aan de bak. Ze deed dit foutloos! Ook de supporters van Scheveningen beleefden een vervelende middag, ook zij stonden vast op dé toegangsweg naar Friesland.

LSC 1890 preses Henk Douwsma was vanmiddag aandachtig toeschouwer tijdens de topklassewedstrijd tussen O.N.S. Boso Sneek en SVV Scheveningen