dagboek > overzicht
Dagboek júly 2016Bekiek hele maand

15 júly om 14:17

Oranje zonder Vlap verliest sneu met 1-2 van Engeland

In de absolute dying seconds heeft het Nederlands Elftal onder de 19 vanmiddag met 1 – 2 van Engeland verloren. Invaller Isaiah Brown, vorig jaar nog spelend voor Vitesse, was het goudhaantje voor de Engelsen. Oranje kwam in de tiende minuut op 1-0 door een doelpunt van Sam Lammers, zijn tweede tijdens dit EK. Het elftal onder leiding van coach Aron Winter kon maar een kwartier van de voorsprong geniet, want in de 36ste minuut scoorde Domiic Solanke voor Engeland de gelijkmaker.

Eerder won Engeland met dezelfde cijfers van Frankrijk. Nederland versloeg in de openingswedstrijd Kroatië met 3-1. Sneker Michel Vlap die deel uit maakt van de selectie kreeg vandaag geen speelminuten.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte in verband met de aanslag in Nice. Maandag speelt Oranje nog tegen Frankrijk om alsnog de halve finales te bereiken. De eerste twee uit de poule gaan door naar de halve finales.

Foto's: Jan Vlap