dagboek > overzicht
Dagboek desember 2016Bekiek hele maand

10 desember om 17:44

O.N.S. Boso Sneek wint met 3-1 van Jonge FC Volendam

Hoe naargeestig de weersomstandigheden vanmiddag ook waren bij O.N.S. Boso scheen vanmiddag de spreekwoordelijke zon na een puike 3-1 overwinning op Jong FC Volendam. Nadat de youngsters van bvo FC Groningen vorige week met 1-2 verslagen werden, was het vanmiddag de beurt aan de jonkies van FC Volendam om aan de oranje zegekar gebonden te worden.

Door een doelpunt van Jordy Hilterman in de 23ste minuut kwamen de Volendammers nog wel op voorsprong, maar na de thee pakten de Snekers het wat fysieker aan. Nadat eerst nog een op het oog zuiver doelpunt van Yumé Ramos afgekeurd werd zorgde Iloba Achuna na een uur spelen voor de gelijkmaker met een rake kopbal.

O.N.S. was na dit doelpunt de bovenliggende partij en het wachten was op nog meer doelpunten. En die kwamen van de voet van Ramos,waarbij de 3-1 vijf minuten voor het eindsignaal een beauty was. Met een schitterende volley maakte de O.N.S.-spits een einde aan de illusies van Volendam. Opmerkelijk was ook nog het debuut van de jonge Jan Dommerholt, de razendsnelle buiten van O.N.S. onder 19.

Door deze overwinning klimt O.N.S. naar een gedeelde zevende plaats met 23 punten uit 17 wedstrijden. Volgende week wacht de laatste lastige uitwedstrijd tegen ASWH voor de winterstop.