dagboek > overzicht
Dagboek júny 2018Bekiek hele maand 
 
24 júny om 15:08
 
Drukke mar moaie dach

Dat overkomt mij nyt su faak dat ik un dach offline bin met dit dachboek. Gister dus wel. Dęrim nou mar even un antal ekstra blogjes. Earst ferslachje Sneeker-Classics - Lucky Ajax su't ik dat foar GrootSneek skreef:

Sneeker Classics vs Lucky Ajax: Eén groot voetbalfeest!

Sneek- Oude tijden herleefden gisteravond op het Sportpark aan de Leeuwarderweg waar de Sneeker Classics ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het Classic Jeugdvoetbaltoernooi een wedstrijd speelden tegen Lucky Ajax. Maar liefst 1500 supporters omzoomden het veld aan de Leeuwarderweg. Het was meteen het maximale aantal toeschouwers, in verband met regelgeving ( lees veiligheidregels) dat aanwezig mocht zijn. Dat het fameuze jeugdtoernooi al een decennium tot in de puntjes verzorgd is, was bekend.

De speciale wedstrijd gisteravond, aftrap 19.00 uur, deed er niet voor onder. Het ontbrak de Sneker voetballers, gemiddelde leeftijd ruim boven de 50 jaar, aan niets. Dat een topper als Jaap Schuurmans maar drie minuten op het veld stond mocht de pret niet drukken. Hij heeft mee gedaan.

Het Ajax team met illustere coryfeeën als Sjaak Swart, John Heitinga en Simon Tahamata, was voetbaltechnisch duidelijk een maatje te groot. De einduitslag van 1-12 zegt voldoende. Maar daar ging het gisteravond uiteraard niet om. Voor good-old Nico Altenburg blijft het momentje dat hij Thamata even dolde veel langer in gedachten hangen dan het dozijn treffers dat de Amsterdammers scoorden! Altenburg had vooraf gerekend op vijf minuten speeltijd, het werden er veel meer!

En wat te denken van dat je gespeeld hebt tegen Sjaak Swart, Mister Ajax! Daar ging het dus om. De wedstrijd stond onder leiding van toparbiter Hessel Steegstra. Na afloop werden de voetbalcracks van toen nog getrakteerd op een heerlijk buffet van Kees Leeuwen en werden de anekdotes steeds mooier.

Al met al een en al reclame voor de voetbalsport! Hulde aan de organisatie!