dagboek > overzicht
Dagboek september 2018Bekiek hele maand 
 
14 september om 17:27
 
Meesterlijk Sneekers verwelkomt 1000ste bezoeker

Sneek- Sinds de feestelijke opening op 1 september is Meesterlijk Sneekers ongekend populair. Dagelijks bezoeken tientallen de expositie in Kunstencentrum Atrium. Vandaag werden de duizendste bezoeker en haar collega, de dames Corine van der Meer en Wies Ruis-Wiersma begroet door twee van de enthousiaste vrijwilligers die de expositie dagelijks bemannen en Imke Meester.

Niets vermoedend stapten Corine van der Meer en Wies Ruis-Wiersma Kunstencentrum Atrium in voor een bezoek aan de expositie Meesterlijk Sneekers. Hen wachtte een feestelijk onthaal met confetti. Om bij te komen van de schrik overhandigde Imke Meester beide dames een gesigneerd exemplaar van het bij de expositie horende boek en een origineel Meesterlijk Sneekers t-shirt in een Meesterlijk Sneekers tas.

De expositie met door Imke Meester geschilderde portretten van markante Sneekers wordt gewaardeerd door jong en oud, kunstliefhebbers en mensen die zich betrokken voelen tot de gemeenschap. Dit blijkt wel uit de lovende kritieken in het gastenboek en de sponsors die zich nog steeds bij Meesterlijk Sneekers aansluiten.

Het geheim van het succes ligt, volgens organisator Annemieke Steemers, in Imke Meester’s talent om de ziel van de geportretteerden in de schilderijen brengen. Iedere persoon heeft een eigen karakter en dat zie je terug in de schilderijen. Hierdoor is de collectie afwisselend en tegelijkertijd intens boeiend. Het formaat van de schilderijen en de gedetailleerde precisie waarmee Imke ze heeft gemaakt, overtreffen verwachtingen. Ook van diegenen die al foto’s hebben gezien.

Aan het oorspronkelijke doel om mensen via de portretten met elkaar te verbinden, wordt ruimschoots voldaan. Velen belanden met elkaar aan de koffietafel om herinneringen te delen. Als tegenhanger van de eigen ervaringen beschrijft Afke Henni de verhalen van de geportretteerden in het boek Meesterlijk Sneekers. Uiteraard staan ook alle portretten erin, waarheidsgetrouw gefotografeerd door Almar Setz. Het gewilde boek vliegt over de toonbank.

Na de maand september verhuist de expositie van Kunstencentrum Atrium naar de hal van de hoofdsponsor Rabobank aan het Martiniplein. Daar zijn de portretten van de Sneekers te zien van 2 oktober tot en met 3 november.