dagboek > overzicht
Dagboek november 2018Bekiek hele maand 
 
7 november om 18:23
 
Maarten & Sander in Theater Sneek: Tňpavend!

Gisteravend naar de ledenavend fan de Rabobank weest. Hew der un tňpavend beleefd met Maarten van der Weijden en Sander de Hosson. Tom Coehoorn, maakte un antal prachtege foto’s en ik skreef fannacht nňch ut onderstaande ferslach foar GrootSneek site. Hierbij:

Sneek- Zelden zal een ledenavond van de Rabobank zo indrukwekkend geweest zijn als gister. Speciale gastsprekers deze avond waren 11stedenzwemmer Maarten van der Weijden en longarts Sander de Hosson, bekend van het boek ‘Slotcouplet’. Het werd een imponerende bijeenkomst in een bomvol Theater Sneek.

Het thema van deze bijeenkomst was 'zorg'. Rond dit thema presenteerden de Rabobank twee aansprekende gastsprekers. Maarten van der Weijden vertelde over zijn ervaringen van de 11stedenzwemtocht, waarmee hij zoveel mensen geraakt heeft. Maarten gaf alles en de Friezen deden massaal met hem mee. Samen lieten we zien dat de ‘mienskip’ leeft.

Longarts Sander de Hosson bekend van het de bestseller 'Slotcouplet', een compilatie van zijn columns die in de Leeuwarder Courant verschenen. Het was muisstil toen De Hosson over zijn ervaringen uit de praktijk vertelde.”Als je weet dat overleven er niet in zit, dan is het mijn taak en die is minstens zo belangrijk om te zorgen voor een zo goed mogelijke dood”, aldus De Hosson. Om te vervolgen met “dokter zijn is medicijnen voorschrijven, opereren, maar óók praten over de dood”. Wat een bijzondere longarts!

Na Sander de Hosson was het de beurt aan Maarten van der Weijden met zijn persoonlijke verslag van de 11-Stedentocht. Hilarisch, indrukwekkend en vooral eerlijk. Wat een authentiek verhaal vertelde deze kanjer, die maar een doel in zijn leven schijnt te hebben: Zoveel mogelijk geld binnen harken voor het KWF.

Voor de zoveelste keer mocht hij vertellen dat hij ontzettend veel geluk heeft gehad dat hij mocht herstellen van kanker. Dat geluk gunt hij anderen ook en daarom zamelt hij geld in voort het KWF.

Op de vraag van Kees Poiesz na afloop van de presentatie of Maarten van der Weijden ook mee wilde zwemmen in 2020 tijdens de tweede Sneker Samenloop voor Hoop tussen Sneek en IJlst was het antwoord volmondig ‘Ja!’. Een groot applaus was zijn deel. “Je mag voorop zwemmen en wij zorgen voor overnachting in een Sneker hotel”, antwoordde Poiesz!

Ontroerend waren ook de dankbetuigingen uit de zaal voor Van der Weijden. Zeker de mevrouw die het als een geweldige steun had ervaren dat juist Van der Weijden het was die durfde te bekennen dat er helemaal geen sprake was om kanker te overwinnen. “Nee, ik heb ontzettend veel geluk gehad, ik was gewoon een hele luie patiënt!”

Foto’s: Tom Coehoorn