dagboek > overzicht
Dagboek september 2006Bekiek hele maand 
 
27 september om 16:53
  Op 30 jannewary 2006 skreef ik o.a. ut folgende op dit webstekje:

"... dat se dy appartementen in de ouwe Noarderkerk an de straatstienen nyt kwyt kanne. Der binne nňch mar dry fan de twaalf appartementen ferkocht. Folgens Theo Groen fan Makelaardij Sneek sú ut negatieve imago fan kultureel sentrum Het Bolwerk de ferkoop remme. Ik weet nyt hoar ňf dat de reden wel is. Ik denk hoe langer hoe faker dat ut idee ( en dat idee is nyt fan mij! ) om oans nije Sentrum foar de Keunsten hier te (fer-) bouwen nňch nyt iens su gek is. Gaan om tafel met de projektontwikkelaar dy't de appartementen in de Noarderkerk bouwe wil en sien wat de mooglekheden binne om ut ouwe kerkgebou werom te kopen. Bekyk dęrna de mooglekheden foar útbou richting Het Bolwerk. Want hoe fer staat ut der nou eigenleks foar met de plannen foar ut SFK? Is ut werklek su dat ut KPN-gebou al deur de gemeente ankocht is? Openheid!"

Fandaach staat in de LC dat en ik sitear " Sneek heeft een verrassend nieuw plan gemaakt voor de bouw van een cultuurcentrum. Aan de Kerkgracht zullen de Noorderkerk, Het Bolwerk en twee scholen worden verbouwd..."

'Better let as net', sęge se dan in ut Frys! De Noorderkerk wurdt dus Kultuurtempel!! Ik bin der harstikkene wiis met, fyn ut un poerbęst idee. En ik sęch nňch us ' rap un bitsje ' ňf op syn Snekers "opskiëte!!"
Ut had op 31 jannewary 2006 ok al weze kanne. Of nňch earder, want en ik sitear de LC fan fandaach nňch us:
"... het idee voor de grondige verbouw van de bestaande panden aan de Kerkgracht, in het hartje van de stad, werd rond de eeuwwisseling (!!!!, hvdv ) intern al eens geopperd. De huidige cultuurwethouder Hans van den Broek was er een groot voorstander van, maar de geesten op het Sneker stadhuis waren toen niet rijp voor zo'n project. "

Kom op Hans, nyt langer mear spoken siën, deurpakke nou. Blij dat de koegel deur de kerk is. End 2008 un kultureel feestje an en op de Kerkgracht?

Laat dy stien aansens mar sitte...