dagboek > overzicht
Dagboek júly 2020Bekiek hele maand 
 
21 júly om 18:30
 
De Lemmer & Spannenburg

Fanmiddach in dizze lanterfantweek naar de Lemmer weest. Krekt as Harlingen het ut ouwe havenplak an de foarmalege Súdersee ok wel wat.

Sterker nňch, hier op’e Lemmer begon ik oait myn onderwiesloopbaan an de KWS. Ik hew der un halfjaar an skoal staan in 1978. Ut befiel mij dęr goëd bij de Lemsters, fֳňlk dat sei wat se dochten en der nyt omheen draaiden.

Ut plak het self ok un moaie histoary en ut was seker gyn straf weest om mij dęr del te geven. Mar omdat ik un faste anstelling in Hommerts krije kon, dichtbij Sneek, wurdde ut um nyt op’e Lemmer.

Kom der elk jaar wel un paar kear, om te strúnen en ok om te interviewen foar GrootdeFryskeMarren.

Spannenburg

Onderwech naar de Lemmer, komst ok altyd langs de toren fan Spannenburg: “De toren van Spannenburg, ook wel de toren van Tjerkgaast genoemd, is een 118 meter hoge betontoren bij Spannenburg in de Nederlandse provincie Friesland voor telecommunicatie en radio-uitzendingen. Daarnaast is er ook ruimte beschikbaar voor datacenterdiensten. De toren is het hoogste bouwwerk van Friesland. Het gebouw staat naast het Prinses Margrietkanaal bij de driesprong van de N354 en de weg richting Tjerkgaast.”

Prachtege wolkeluchten fanmiddach bij Spannenburg!