dagboek > overzicht
Dagboek november 2020Bekiek hele maand 
 
26 november om 17:14
 
Morgen presentatie van ‘Door de tralies schijnt de zon’, biografie verzetsman Willem Santema

Mňrren mach ik de presentasy doën fan de biografy 'Door de tralies schijnt de zon- biografie verzetsman Willem Santema'. Ik fyn dat un groate ear. Krekt su at ik 30 jaar leden al fereard was dat ik tegare met Willem Santema syn oomsęger (ok un Willem), ut boekje 'Willem Santema in fersetsman yn wurd en byld' samenstelle mocht.

Tidens dat samenstellen en skriëven fan ut boekje hew ik de orizjinele blaadsjes met dęrop de fersen dy’t Willem Santema fanút syn doadesel skreven het in hannen had. Dat maakte toen heel feul indruk op mij: Alles van waarde…

Persbericht

De drukker is klaar, het boek bestaat. Met 208 pagina's, inclusief bronnenlijst en verantwoording, is het volgens schrijver Peter Bak een 'kleine biografie van een imposante man'.

Bak neemt de lezer mee langs Elfstedentochten en op vooroorlogse autoreizen door Europa, verhaalt over verzetsgroepen als Trouw, de Raad van Verzet en Fiat Libertas en komt uit in concentratiekamp Vught, dat de laatste bestemming is voor Willem Santema.

De boekpresentatie van 'Door de tralies schijnt de zon' is aanstaande vrijdag om 16:00 uur te volgen via een livestream: https://www.youtube.com/watch?v=B5d5Aukk69U

Zie voor meer informatie:

https://www.facebook.com/willemsantema
en https://www.bornmeer.nl/.../door-de-tralies-schijnt-de-zon/