dagboek > overzicht
Dagboek mei 2021Bekiek hele maand 
 
4 mei om 21:51
 
4 mei 2021

Altyd un beladen dach, su ervaar ik de fierde mei. An ut begin fan de avend naar ut Oud Kerkhof weest. Hieronder ut ferslach foar GrootSneek

Stijlvolle dodenherdenking in Sneek zonder publiek

SNEEK- In verband met de coronamaatregelen vond aan het begin van de avond voor het tweede jaar op rij de dodenherdenking in Sneek plaats zonder publiek. Naast burgemeester Jannewietske de Vries en haar partner Henk Deinum waren een beperkt aantal genodigden aanwezig bij de kransleggingen.

Onder die genodigden gelukkig wel weer een aantal kinderen van de Thomas van Aquinoschool, dit jaar adoptieschool van het monument aan de voet van de Martinikerk.

Esmee Westerhof draag gedicht voor

Een van de kinderen, Esmee Westerhof, las bij het Joodse monument in de Stadhuistuin het gedicht Verstoppen van Aaron Driedijk voor:

Verstoppen


Verstoppen
….om wie je bent
Verstoppen
….om wat je voelt
Verstoppen
….om wat je denkt

Waar zou jij je verstoppen?

We denken terug waarom jij en ik
Ons niet hoeven te verbergen

Laat verstoppertje
Alleen een spel zijn
Zodat we allen
in vrijheid kunnen leven en kiezen
En elkaar zien
zoals we zijn


Vertegenwoordigers van de Stichting 1940-1945, het Leger des Heils en de gezamenlijke kerken, Vereniging Oranje Sneek, Vereniging Ondernemend Sneek, politie Fryslân, basisteam Sneek, Wapenbroeders waren ook bij de plechtigheid aanwezig. Dirigent Tseard Verbeek had de muzikale leiding tijdens het spelen van de Last Post en de volksliederen.