dagboek > overzicht
Dagboek desember 2021Bekiek hele maand 
 
22 desember om 20:31
 
Folop beweging & blije minsen!

Su, dit was wear un dach met folop beweging! Fanmňrren un moai interview deen met Klaas B. út Staveren. Klaas het mar liefst 51 jaar bij Tonnema ( nou Cloetta) werkt en dat is úteraard wel bysňnder. Na ut interview met Klaas as un spear naar de Marktstraat, dęr’t dokter Sytse Huismans op ut bňrdes fan ut stadhús un stempeltsje kreech: Dit skreef ik der over. Inderdaad ik was der met un dubbele pet.

Dokter Huismans haalt afscheidsstempeltje bij de burgemeester

SNEEK- Een grote afscheidsreceptie zit er voor dokter Sytse M. Huismans en zijn vrouw Hillechien door corona helaas niet in. Toch wilden zijn collega’s van de praktijk hem niet zomaar laten gaan en werd er een ludiek ‘Elfstedentocht-achtige’ afscheid voor de Sneker dokter georganiseerd. In een fraai versierde auto, met daarop de aankondiging dat de dokter met pensioen gaat, ging Huismans samen met z’n vrouw langs alle collega-huisdokters om er afscheid te nemen.

Op elk adres kreeg Huismans een stempeltje van zijn collega’s. Burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân zette op het bordes van het Sneker stadhuis ook een stempeltje op de kaart van de dokter. Henk van der Veer las een speciaal voor deze gelegenheid geschreven ‘oade an Sytse Maarten’ voor. Uiteraard in de taal van de stad. De geste werd door dokter Huismans en zijn vrouw bijzonder op prijs gesteld, die vervolgens een plakkaat ‘functie elders’ toonde aan een 15-tal patiënten die ‘toevallig’ op gepaste afstand in de Marktstraat stonden.

Voor een uitgebreid interview met dokter Huismans, zie de papieren GrootSneek van deze maand. Ook digitaal via www.grootsneek.nl

Kerstpakketten

Ferfňlgens kerstpakketten rondbrocht bij frynden dy’t mij regelmatech fan tips & foto’s foarsien. Suks is altyd moai werk om te doën. Al met al un moaie dach! Soad minsen blij maakt!Der tussendeur nňch nieuws genoech: enkętekommissy, braan an de Dr. Kuyperlaan en aktualiteit bij de Groate Kerk. Inderdaad gyn 'dull moment'.