dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2022Bekiek hele maand 
 
2 jannewary om 19:20
 
Onfrede

De oalybollen nňch mar amper achter de knopen ňf de minsen gaan al wear de straat op om te protestearen. Su langsamerhaan wurdt wel dúdelek dat de Coronageest út de fles is en dat dy der ok nyt wear in teruchgaat.

At ik un brandwearbefelfoerder over ut optreden fan de ME in Kollumerswaach praten hoar dan is der blykber gyn eensgesindheid mear. En fanmiddach maakten de beelden út Amsterdam mij ok al nyt fleureger over de staan fan saken in oans laan.

Allienech at ik dy FvD-klyk siën en hoar dan hew ik al eten en dronken tegelyk. Opruiers fan ut súverste water, węr’t ik absolút niks met hew.

Dat we nňch lang nyt fan meiske Corona ou binne sal dúdelek weze, hoe anders ik ut mar wat graach sach.

André van Duin en Janny van der Heijden

Fanavend mar even naar André van Duin en Janny van der Heijden op NPO1 kieke:

“De ruim tweehonderd kilometer lange vaartocht, dwars door Friesland, gaat vanavond op NPO1 beginnen. Bewapend met een pannetje snert vertrekken Janny van der Heijden en André van Duin in alle vroegte vanuit de Zwettehaven in Leeuwarden, de officiële startplaats van de Elfstedentocht.
In de eerste aflevering van deze special van Denkend aan Holland weten Janny en André al drie stempels in de wacht te slepen: in Sneek, IJlst en Sloten. Onderweg maken ze hun eigen schaatsen, je weet immers nooit wat het weer doet, krijgt het duo een bijzonder Elfstedenboekje geserveerd en moet het eerste Friese meer worden overgestoken.
Denkend aan Holland, De Elfstedentocht is zondagavond 2 januari te zien op NPO1 van 21.42 uur tot 22.32 uur bij Omroep Max. De reeks bestaat uit 4 afleveringen.”