dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2022Bekiek hele maand 
 
11 jannewary om 17:37
 
Stickers/Stikkers

Gistermiddach plaatste ik onderstaand bericht op de GrootSneek-site. Nieuws is nieuws, is’t nyt su. Op foarhaan weet ik dan al dat de reaksy’s binnen no time fňlge op oans FB-pagina. Dat ut hieltyd deselde minsen binne dy’t reageare ferbaasd mij al lang nyt mear.

Der binne diskear wel hele stompsinnege reaksy’s bij. Standerd reageare wij as redaksy noait op reaksy’s, ňf ut mut al de spuigaten útlope.

En wat dy reaksy’s met mij as ‘boadskapper’ doën? NIKS! Wat ik wel merk an de reaksy's dat de measte corona maatregels de lui kilometers de strňt útkomme. Mar ut is su at ut is. Ik notear ut hier op myn digitale dachboek omdat ut un beeld geeft fan jannewary 2022.

Anonieme stickeractie zet kwaad bloed bij ondernemers in
Sneek

SNEEK- Sinds gisteravond zijn tientallen winkelramen in het centrum van Sneek ongevraagd voorzien van gele stickers met de vraag ‘Ondernemer of onderdanig?’ Een rondgang langs verschillende zakenlieden leerde ons dat de anonieme stickeractie op weinig sympathie kan rekenen.

“Ik was gisteravond nog druk aan het klussen in mijn zaak toen ik een drietal jongens met capuchons en zonnebrillen op, langs zag komen. Ze plakten stickers bij mijn buren op de ramen. Toen ik vroeg wat de bedoeling was, lachten ze wat dommig. Ik vroeg wie ze waren, maar dat wilden ze niet zeggen. Het enige wat ik hoorde was mijn naam en toen verdwenen ze in het duister. Eerlijk? Ik was razend en het was maar goed dat mijn vrouw, die ook in de zaak was, mij tegenhield. Je doet je stinkende best om te overleven en dan flikken ze een dergelijk dom geintje wat absoluut geen grapje is. Dit doe je niet! Ga dan in discussie en met open vizier”, aldus de Sneker ondernemer die wij spraken.

Een andere winkelier reageerde bevestigend op de vraag of er ook bij hen stickers geplakt waren. “De hele stad hangt er vol mee. Ik heb de sticker er vanmorgen vroeg meteen af getrokken. Ik weet niet of ik verdrietig of boos moet zijn. Ik voel een machteloze verdrietige boosheid. Verder wil ik er niets over zegen. Ik ga de discussie niet aan met laffe mensen. Maar ik weet wel dat ik niet onderdanig ben!”