dagboek > overzicht
Dagboek november 2006Bekiek hele maand 
 
30 november om 16:43
  De Koaninkleke Bibleteek in Den Haach is begonnen met ut bewaren fan Nederlaanse websites foar toekomstech ondersoek. Tresoar, ut Frys histoarys en Letterkundech Sentrum In Liwwarden, het met de KB oupraten dat der ok un proef deen wurde sal met ut bewaren fan un antal Friese websites. Ik kreech fandaach bericht dat dizze website deur Tresoar deurgeven is foar dy proef. Dit staat in de brief fan de KB:
“Websites bevatten vaak waardevolle informatie die niet tevens analoog verschijnt en die ten gevolge van de grote ‘omloopsnelheid’ het risico loopt voorgoed verloren te gaan. Dat websites als ‘digitaal erfgoed’ het behouden waard zijn, is internationaal erkend in het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003. Het signaleert dat digitaal erfgoed verloren dreigt te gaan en dat het bewaren daarvan voor gebruik door de huidige en toekomstige generatie onderzoekers zeer urgent is.Als nationale bibliotheek is de Koninklijke Bibliotheek wettelijk verantwoordelijk voor het verzamelen, beschrijven en bewaren van in Nederland verschenen publicaties, al of niet elektronisch. De KB ziet het als haar taak om ook websites duurzaam te bewaren en raadpleegbaar te houden voor toekomstige generaties en ze te behoeden voor verlies door technologische veroudering en andere risico’s.”
Uteraard geef ik toestemming om hier an met te doën. Ut histarys besef is mij met de brijlepel ingeven! Fandęr.
Nňch mear aardege post fandaach. Fan Marga Claus kreech ik Lytse do, un roman in dachboekfňrm over fier generasy’s węrfan de earste nyt mear is en de fierde op komst. Lay-out fan ut boek siet der in elk gefal moai út.
Fanavend naar TRYATER! Ik hoop met un heel soad minsen!!

TRYATER fanavend in Sneek