dagboek > overzicht
Dagboek júny 2022Bekiek hele maand 
 
28 júny om 22:33
 
Douwe Visser: Interview door Henk van der Veer

Fanavend skipper Douwe Jpz. Visser interviewd bij Boekhandel Van der Velde in Sneek. Alle stoëlen waren beset en ut wurdde in myn optyk un moai interview, met un hele bysňndere skipper. Disse week un twee pagina's groat interview dat ik spesiaal foar GrootSneek had. Hierbij al un gedeelte út dat interview, dat fanavend ok naar foar kwam:

“Ik vond het heel bijzonder om terug te lezen wat ik tegen Tom had gezegd. Ik schrok daar zelfs wel van. Als ik een verhaal houd in bijvoorbeeld een kroeg of in een huiskamerachtige situatie met wat bier en sigaren dan is dat anders."

"Het is exact hetzelfde verhaal maar door gezichtsuitdrukkingen en het interactieve contact met de mensen komt het letterlijk zwart op wit anders over. Het ziet er veel hoekigere en ‘bonkeriger’ uit. Ik heb het ook wel even spannend gevonden hoe de mensen zullen reageren, maar dat heb ik nu al niet meer. Het is wat ik vind en daar was een schrijver in geďnteresseerd. Het is wat ik altijd zeg, dus ik zeg het nu ook. Alleen het is nu voor een groter publiek en iedereen mag daar iets van vinden. Daarom werk je aan z’n boek mee.”