dagboek > overzicht
Dagboek júly 2022Bekiek hele maand 
 
5 júly om 21:19
 
Foar ut earst ME aktyf in Sneek

Gister eigenlek de hele dach bezech weest met ut plaatsen fan berichten over de blokkade bij Poiesz. Hieronder een van de artikeltjes dy't ik skreef. Ik doën ferslach fan wat ik siën. Gyn nocht an sensasyberichten te plaatsen.

Moest op un gegeven moment even drave omdat de ME fond dat ik nyt te rap fut was...

Rust weer gekeerd rond distributiecentrum Poiesz

SNEEK- Vanavond rond de klok van tien uur is de rust weer gekeerd rond het distributiecentrum van Poiesz aan de Prof. Zernikestraat in Sneek. Burgemeester Jannewietske de Vries van de gemeente Súdwest-Fryslân gaf eerder op de avond een noodbevel af vanwege de situatie.

In de loop van de dag sloot een grote groep mensen zich bij de boeren aan om het protest kracht bij te zetten. Deze groep kreeg na zes uur vanavond duidelijk de overhand. Veel van deze mensen weigerden weg te gaan voor en met name achter het distributiecentrum.

Hierop is de ME ingezet om de blokkade op te heffen. Er werd hard ingegrepen door de ME en een viertal mensen werd gearresteerd. Voor het eerst in de geschiedenis van Sneek werd de ME ingezet bij een demonstratie.

Ondertussen roept LTO, belangenvereniging van de boeren, op om de distributiecentra verder met rust te laten. Supermarktkoepel CBL waarschuwt voor miljoenen euro's aan schade als de boeren hun blokkades doorzetten.