dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2023Bekiek hele maand 
 
25 jannewary om 19:54
 
Foarleze an peuters

Fanmňrren mocht ik op útnoadeging fan Esther Keuning-Jansen (Kinderwoud) foarleze an un groep peuters en dat allemaal in ut kader fan De Nationale Voorleesdagen.

Prachtech om dat sittend op un poefke te doën, de ferwňndering bij de 3-jaregen te siën. Ut foëlde wear as fanouds om met kyndes un aventuur an te gaan, ok al is ut bij disse leeftydskategoary nňch mar heel kňrt.

Mar foar myn gefoël fonden se ut prachtech. Hearlek dat onbefangene!

Ik las foar út ut boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje van’, fan Joukje Akveld en illústrasy’s fan Jan Jutte.

Voorlezen maakt je leuker

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Voorlezen is bovendien goed voor de ontwikkeling. Daarom leest driekwart van de ouders met kinderen tot zes jaar dagelijks voor.

Centraal staat de Prentenboek Top 10, de leukste voorleesboeken gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. De mini-editie van het Prentenboek van het Jaar trekt nieuwe klanten naar de boekwinkel, de bijpassende voorleesknuffel trekt nieuwe leden naar de bibliotheek. Zo gaan leesbevordering, boekverkoop en bibliotheekbezoek hand in hand.