dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2023Bekiek hele maand 
 
10 febrewary om 18:53
 
Eddy in the house met 'Blauwe engel over mijn borst'

Fanmňrren het maat Eddy van der Noord koffy met en bij mij dronken, úteraard met un lekkere koek derbij. Alle kearen wear at Eddy bij mij weest het, krij ik der un stoat adrenaline bij. Simpelwech omdat Eddy un posityf insteld mins is. Hij geeft dus enerzjy.

Fanmňrren brocht Eddy mij nňch un doaske met un antal ‘Blauwe engel over mijn borst’ boeken. Dy had hij op un ferburgen plakje in syn magazine fonden. “Kinst nochris in boek fuortjaan”, sei Eddy. Da’s moai, want ik had allienech myn eigen eksemplaar nňch!

Blauwe engel over mijn borst

‘Dokter? Dokter, krijg ik alsnog een infarct?’ jammer ik door. De arts geeft wel een antwoord. ‘Mijnheer Van der Veer, of u een infarct krijgt ja of nee, dat bepalen wij en niemand anders.’ ‘Dokter, ik zie de deuren van de hel. Verdomme, dokter, doe wat, ik wil niet naar de hel!’ ‘Mijnheer Van der Veer, of u nu in de hemel of in de hel komt, ook dát bepalen wij …’

Henk van der Veer (1954) was leraar. Hij verliet het onderwijs in 2015. Daarnaast is hij al jarenlang freelancejournalist. Hij schreef een aantal gedichtenbundels in het stadsdialect van Sneek. Met Blauwe Engel over mijn borst maakt hij zijn romandebuut.

Skriuwer:Henk van der Veer
Uitgever: uitgeverij Louise
Tal siden: 188
ISBN: 9789491536298
ISBN :Author : Henk van der VeerCategorie: Fryske boeken, Romans en literatuer.