dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2023Bekiek hele maand 
 
23 febrewary om 18:15
 
Skriëve over The Passion Hemelvaart


Draaien voor The Passion Hemelvaart in Marktstraat Sneek

SNEEK- Op 18 mei a.s. wordt The Passion Hemelvaart door de KRO-NCRV uitgezonden op NPO 1, om 20.30 uur. Daarvoor waren gisteren opnames in de Sneker Markstraat.
De gemeente Súdwest-Fryslân verleent 100.000 euro subsidie om de opnames voor The Passion Hemelvaart mogelijk te maken in Bolsward en Sneek. Het geld gaat naar Mediawater BV dat de productie samen met KRO-NCRV maakt.

Toeristische waarde

In tegenstelling tot The Passion over Pasen, die dit jaar in Harlingen is, is de Hemelvaartversie geen variant met publiek. De opnamen worden in februari en mei gemaakt en op Hemelvaartsdag uitgezonden. De gemeente betaalt mee vanwege de toeristische waarde en aandacht die de steden krijgen. Wethouder Petra van den Akker vindt het mooi dat Súdwest-Fryslân gastgemeente mag zijn en ziet het als een kans om te laten zien hoe mooi de gemeente is.
Vorig jaar keken er 1,5 miljoen mensen naar de eerste editie van The Passion 'Hemelvaart'. Het evenement is een samenwerking tussen KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland.

“Voordat Jezus terug naar de hemel gaat, zendt Hij eerst zijn discipelen uit. Hij geeft hun de opdracht de wereld in te gaan. Dat is ook de kern van het verhaal dat we met The Passion Hemelvaart willen vertellen", legt Jurjen de Groot van de kerk uit.