dagboek > overzicht
Dagboek november 2023Bekiek hele maand 
 
14 november om 18:15
 
Ut andere perspektyf

Rúm 10 jaar leden ging ik nňch naar Zuidwest Friesland On Stage as learkracht fan ut Praktykonderwies. Fanmiddach was ik der teruch as sjoernalist fan GrootMedia. Hew un antal foto's skoaten, un filmke maakt en onderstaand artikeltsje fan'e gemeente SWF bewerkt. Moai om te doën.

Of ik ok onwennech bin fan ut onderwies? Nee, tiden hewwe tiden en ik hoop wat ik nou doën nňch even deursette mach. Fanmňrren earder interview met Marijke en Harald van der Meer deen over hun 50-jarech júbileum. Fanavend mach ik naar de resepsy fan WPB, dy't ok un Gouden júbileum fiere.

Met andere woarden: ut is noait saai!

Hieronder ut artikeltsje foar GrootSneek-site:

SNEEK- Wethouder Petra van den Akker opende dinsdagmiddag de 9e editie van Zuidwest Friesland On Stage: een Positief (beroeps) Podium voor vmbo leerlingen. Ze deed dit door een ferme klap op een gong. Ook had ze nog een advies voor de leerlingen: Kijk ook eens bij de beroepen waar je nooit hebt stilgestaan!

Ruim 200 professionals gingen deze middag vervolgens in gesprek met 750 leerlingen over hun beroep en werkdag. Tijdens de Doe Dag van On Stage op 30 november, brengen de leerlingen een bezoek aan de professionals waarmee ze een match hebben gemaakt. Dromen mag bij On Stage, dus alle beroepen zijn aanwezig: van automonteur tot architect.

Positiever imago vmbo leerlingen en ondersteuning beroepskeuze

Onderwijs On Stage zet zich in voor een positiever imago voor vmbo leerlingen en voor een betere ondersteuning van het beroepskeuzeproces van jongeren. Persoonlijk contact tussen de professionals en leerlingen is de succesfactor van het project. De On Stage Beroepenfeesten worden feestelijk georganiseerd met acts en muziek.