dagboek > overzicht
Dagboek november 2023Bekiek hele maand 
 
15 november om 18:58
 
WPB-respsy met un GOUDEN randsje

Gisteravend bij de júbileumresepsy fan de Waterpoort Boys weest. Un moaie stylfolle bijeenkomst met nyt eens sufeul genoadegden. Of de genoadegden kwamen nyt opdage. Ut wurdde un onfergeteleke avend foar un antal WPB ‘ers fan ut earste uur.

Lees hier onder ut ferslach (GrootSneek) fan de avend:

Drie Koninklijke onderscheidingen voor Waterpoort Boys Sneek- vrijwilligers
SNEEK- Tijdens het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging Waterpoort Boys in Sneek op 14 november ontvingen drie vrijwilligers van het allereerste uur, de heren Evert Westerhof, Jold Plantenga en Henk de Jong een Koninklijke onderscheiding uit handen van wethouder sport en locoburgemeester Bauke Dam. Deze drie vrijwilligers hebben een grote bijdrage geleverd aan de clubcultuur van v.v. Waterpoort Boys Sneek.

De heer Evert Westerhof is een van de oprichters van de vereniging en had door de jaren heen diverse functies binnen de club. De beginjaren was hij secretaris, trainer en elftalleider bij verschillende (jeugd)teams en hij deed het onderhoud van de accommodaties. Momenteel is hij gastheer, clubscheidsrechter, wedstrijdsecretaris en terreinconsul.

De heer Jold Plantenga is 50 jaar na de oprichting nog steeds dé kantinemedewerker. Dertig jaar lang was hij bestuurslid met in zijn portefeuille ‘kantinezaken’. Daarnaast was hij door de jaren heen betrokken bij het onderhoud van accommodaties, actief als trainer, elftalleider van diverse jeugdteams en hij is medeorganisator bij feesten en partijen voor de club.

De heer Henk (in de volksmond Rus) de Jong was voor de oprichting al actief en heeft geholpen de club op te richten. Door de jaren heeft hij functies verricht van trainer, elftalleider tot kantinemedewerker. Bij de bouw van het destijds nieuwe clubgebouw aan de Jachthavenstraat deed men regelmatig een beroep op hem. Ook was hij de organisator van de Kienavonden, toen een belangrijke inkomstenbron voor de voetbalclub. Momenteel is de heer De Jong op 73-jarige leeftijd nog altijd actief bij het onderhoud van de accommodaties.

Voetbalvereniging Waterpoort Boys Sneek werd op 14 november 1973 opgericht. Het was de jongste en kleinste voetbalclub in Sneek en is nu 50 jaar later uitgegroeid tot een bijzondere, kleurrijke en volwaardige vereniging.

Wethouwer en loko-burgemeester deed syn toespraak in ut Snekers! Dan doën je recht an’e taal fan’e stad en un groat deel fan’e Waterpoort Boys! Klasse!

Eelke Dotinga erelid van WPB

Niet alleen Koninklijke onderscheiding bij de WPB, ook werden er vijf WPB’ers benoemd tot lid van verdienste: Stef Baggel, Hannes Vermaning, Cobie Visser, Ronald de Haan en Robert de Jong. Eelke Dotinga werd benoemd tot erelid van de vereniging.
Jubileumboek

Voorzitter Aaldrik van Dalen mocht van auteur Fokke Huisman de Jong het eerste exemplaar van het fraaie jubileumboek ‘Van oud ijzer naar edelmetaal’ in ontvangst nemen. Un prachtege titel!