dagboek > overzicht
Dagboek november 2023Bekiek hele maand 
 
22 november om 17:37
 
Gewoan an ut werk op dach fan de Tweede Kamer Verkiezingen

Gister gyn dachboekfragment. Had ok niks te melden. Bitsje gammel weest de laatste dagen, mar ik knap nou wear op. Fanmiddach bij anbieding soad groën weest, hier flakbij in oans eigen woanwyk.

En de polityk? Fanavend úteraard plat foar de buis, ik bin heel benieuwd naar de útslach. Ut sal tňch nyt...

Sneek is door schenking een Poiesz Plantsoen rijker

SNEEK- Vanmiddag heeft het jubilerende Poiesz Supermarkten officieel 35 bomen, tientallen struiken en honderden vaste planten en siergrassen in aangeboden aan de gemeente Súdwest-Fryslân. Al dat groen valt te bewonderen in het stationsgebied van Sneek.

Wethouder Bauke Dam van de gemeente Súdwest-Fryslân nam het cadeau dankbaar in ontvangst en sprak niet alleen over een ‘mooie schenking’, maar zei nog nooit eerder bomen geschonken zijn met een hoogte van zo’n 10 tot 15 meter.

Upgrading stationsgebied

“Dit gebied is een mooi voorbeeld van noodzakelijke vergroening van de steden. Het is hier niet alleen mooier geworden maar het is ook beter bestand tegen het veranderende klimaat. Een stationsgebied dat van onveilig, rommelig en niet meer van deze tijd was, naar een gebied dat groen, bruisend en een levendig startpunt is om het gezellige Sneek te gaan ontdekken”, als Dam.

Iets stoffelijks terug doen

Algemeen directeur Piet Sneek van Poiesz Supermarkten was op zijn beurt dankbaar voor de mogelijkheden en kansen die de stad het familiebedrijf in de afgelopen eeuw geboden heeft en als dank kwam Poiesz met bovengenoemd groene cadeau.
Overigens op 18 mei van dit jaar werd Sneek al verrast met een ander fraai jubileumgeschenk: De Poiesz Julianasloep in het Wilhelminapark.

“Vanuit de familie waren we al enthousiast over het aanbieden van de sloep, maar daarnaast bleef ons toch het idee malen dat het leuk zou zijn om iets met een Poiesz Plantsoen te doen”, speechte Piet Smit. “Dit was initieel het idee waarbij zaken zoals het geworteld zijn in de stad Sneek, de groei en bloei van de onderneming en de veelkleurigheid van zowel ons bedrijf als de bomen, struiken en planten. Een mooie verbinding en associatie kunnen vormen”, lichtte de algemeen directeur het geschenk toe.

De plannen werden uitgewerkt met de gemeente, onder bezielende leiding van Douwe de Groot, en zo is een prachtig heringerichte plek voor het station in Sneek ontstaan.
Willie de Haan-Poiesz ( “een stille en belangrijke kracht en stabiele factor”) verrichtte uit naam van de familie, die ruim aanwezig was, en het bedrijf Poiesz de openingshandeling.