dagboek > overzicht
Dagboek november 2023Bekiek hele maand 
 
29 november om 11:49
 
Gisteravend onder ondernimmers

Gisteravend bij ferkiezing ‘Onderneming van Súdwest-Fryslân’ in Theater Sneek weest. Ut was un prima evenement!


EFKO Beton wint verkiezing Onderneming van Súdwest-Fryslân 2023


SNEEK-Gisteravond maakte de jury tijdens een groot ondernemersevent in het theater in Sneek bekend dat EFKO Beton de winnaar is van de verkiezing Onderneming van Súdwest-Fryslân 2023. De winnaar won, naast een oorkonde en een cheque voor een duurzame investering, een uniek kunstwerk van kunstenaar Alwin Overwater. De winnaar koos dit werk uit de negen werken die speciaal voor deze prijs waren aangeboden. Verder krijgt EFKO Beton een paginagroot artikel over het bedrijf aangeboden in GrootSneek door GrootMedia, mediapartner van het event.

Niet over een nacht ijs

De jury ging bij de keuze voor winnaar EFKO Beton niet over één nacht ijs. Het was een lang proces waarbij de jury de bedrijven op verschillende manieren leerde kennen. Juryvoorzitter Dennis Carton over het winnende bedrijf: “EFKO Beton is een prachtig bedrijf waar alles bij elkaar komt: focus op innovatie, goede zorg voor het personeel, gezonde bedrijfsvoering en een duidelijke, gedeelde visie op een duurzame toekomst. Tel daarbij op het succesvol samenwerken met partijen in de keten en kennisinstellingen. Een waardige winnaar!”

Het proces startte, na de aanmeldprocedure, met een uitgebreide bedrijfsscan. Dit leverde zes genomineerde bedrijven op. Elk van deze zes bedrijven werd door de voltallige jury bezocht. Dit heeft geleid tot drie finalisten: Altis BV (Wiuwert) EFKO Beton (Uitwellingerga) en Groencentrum Witmarsum. Zij presenteerden zichzelf twee weken geleden nogmaals voor de jury.

Naast Dennis Carton, directeur van YnBusiness, bestaat de jury van de Ondernemersprijs Súdwest-Fryslân 2023 uit de volgende personen: Josien Andringa van Templer, Wytze Rijke van TCNN, Petra Boorsma van Biosintrum en de winnaar van de verkiezing van twee jaar geleden Rein Brandsma van BDM.

Moeilijke keuze weerspiegelt ondernemerschap in Súdwest-Fryslân

Net als tijdens de vorige editie in 2021 was het niet gemakkelijk voor de jury om één winnaar te kiezen. Wethouder Bauke Dam weet wel waarom: “Het weerspiegelt de kwaliteit en gedrevenheid van het ondernemerschap in Súdwest-Fryslân. Alle drie de finalisten zijn voorbeelden van het ondernemerschap in onze gemeente. Ze geven een doorkijkje naar het ondernemerslandschap in Súdwest-Fryslân: gevarieerd, innovatief en zeer gedreven op het maken van positieve impact.”

De finale van de Ondernemersprijs vond plaats tijdens een groot ondernemersevent in het theater in Sneek. Ruim 400 aanwezigen, met name ondernemers, waren hierbij aanwezig.

Reactie van directeur Ruud Riemersma na het winnen van de titel

Ruud Riemersma, samen met zijn broer Ralf runt hij het familiebedrijf, gaf meteen na afloop van het in ontvangst nemen van de prijs zijn reactie.

“Het is de kroon op ons werk. We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt. We hebben met elkaar veel aan innovatie en vernieuwing gedaan. Daarbij hebben we jong talent betrokken. We proberen mensen met elkaar te verbinden, waaronder onder andere samenwerking met universiteiten. Fijn om te horen dat het allemaal in het juryrapport naar voren kwam. Het is dus niet onopgemerkt gebleven. Uiteraard hoop je uiteindelijk op de titel, maar ook Altis en het Groencentrum waren sterke kandidaten. Het was al een eer dat we letterlijk op het podium mochten staan. Wij hebben meegedaan om nog meer zichtbaarheid te creëren in de omgeving omdat ik denk dat wij dat verdienen. Dat ik meteen na de bekendmaking van onze overwinning de aanwezige personeelsleden op het podium riep is natuurlijk logisch in mijn optiek. Zij zijn onze drijvende kracht.”

Vernieuwing van de locatie

“De vernieuwing van onze locatie in Uitwellingerga heef een enorme impact gehad en nog altijd. We merken dat hoe de mensen ons benaderen, we hebben het gevoel dat we nu echt meedoen. De mensen komen naar ons toe, ze willen graag zaken met ons doen. Dat we de prijs van Onderneming van Súdwest-Fryslân 2023 hebben gekregen is geweldig, maar het moet nog wel even landen. Het is een groot compliment naar iedereen die aan ons bedrijf werkt. Wat een prachtig moment ook voor onze heit en mem. Ze zijn apetrots!”

Waar ben jij nu het meest trots op?

“Jeetje, dat vind ik een moeilijke vraag. Ik ben vrij rustig en ik sta ook niet in de brand of zo. Het klopt denk ik. Deze prijs is een stimulans. Er zal nog veel meer gedaan worden, zeker in onze branche is er werk aan de winkel. We willen de geslagen weg verder uitbreiden.”

Draag je de prijs ook op aan iemand?

“Ik en niet alleen ik maar ook mijn broer Ralf en al onze andere collega’s blijven het gedachtengoed van heit trouw. Dat gedachtengoed is naast innovatie ook elkaar de ruimte geven om zichzelf te zijn en uit te dagen. Om zo in die beweging te komen.”

Heb je nog laatste nieuws?

“Op dit moment maken wij van klei beton, dat is een geweldige innovatie. Geweldig omdat het CO2 vriendelijk is, want daar ligt in de betonwereld een hele uitdaging. Wij willen met alternatieve materialen duurzaam beton maken!”

Het ondernemersevent werd gisteravond uitstekend gepresenteerd door Bram Nauta (van PlusNauta) en Aafke Feenstra (van Accountteam Ondernemen). Duurzaamheidsondernemer Ruud Koornstra vertelde vooraf aan de bekendmaking van de prijswinnaar over zijn missie: De transitie naar duurzame energie een flinke versnelling te geven. De man praatte zes kwartier in een uur.

Dansgroep/Showteam Amilia verzorgde aan het begin van de avond een wervelende show.