dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2007Bekiek hele maand 
 
24 jannewary om 19:06
  De boadskapper fan ut nijs, mut ut altyd belije. Dat het nňch noait anders weest. Wethouwer Metz was tidens de raadsfergadering fan de gemeente Sneek, gisteravend, nyt su wech fan de analyse dy't LC-sjoernalist Louis Westhof over de saak Hotel Ozinga skreven had in de Liwwarder Krante ( LC, 23.01.2007 ). Wethouwer Metz seit, en ik sitear: " Het college vindt het spijtig dat zij niet in de gelegenheid zijn gesteld om onze zienswijze naar voren te brengen met betrekking tot een aantal vooronderstellingen in genoemd artikel. Een aantal stellingnamen en formuleringen zouden door ons niet zo gekozen zijn. Als het college in de gelegenheid was gesteld haar zienswijze te geven hadden er in onze beleving een juister beeld geschetst kunnen worden…”

Op dat moment ging ik der us eventsjes goëd foar sitten en docht in myn onnoazelheid, nou komt openheid fan saken. Nee dus! Metz sei allienech mar bliid te wezen met ut standpunt dat de gemeente Sneek un aktieve rol speule mut om ut konflikt rond de foarmalege Stadsherberg op te lossen. B. en W. waren dęr trouwens al druk met bezech weest. Had Metz dat dan an de sjoernalist fan de LC fertelle willen? Núver, teugen un sjoernalist wel de sienswize fan ut kolleezje fertelle wille ( at de gelegenheid der weest was ) en teugen de raadsleden in fergadering bijeen nyt! Dy raadsleden fonnen de moasy ( een actieve rol te spelen om naast de formele juridische wegen ook op informele wijze, bijvoorbeeld door bemiddeling of mediation, in overleg met de betrokken partijen tot een oplossing te komen; om in elke vergadering van de commissie Algemeen bestuur en middelen, al dan niet in beslotenheid, verslag te doen van de stand van zaken. ) fan de PvdA loof ik al heel wat. Folgens mij begreep Klaas Visser der ok gyn jota mear fan en foëlde hij um un roepende in de woestyn.
Opfallend hoe gespannen sommige raadsleden binne at se ut woard foere. Hearehitskes wees jim self! Ok nňch Snekers hoard fan de raadsleden? Nee, blykber not done, om ut mar us op syn Snekers te sęgen!

Wethouwer Metz beide hannen út de búze!