dagboek > overzicht
Dagboek april 2007Bekiek hele maand 
 
25 april om 16:47
  Jaardach Johan Cruijff

" Vrijdag 25 april 1947. Het is twee uur in de middag. Nel Cruijff-Draaijer, getrouwd met Manus Cruijff, schenkt het leven aan een tweede zoon, twee jaar nadat de eerste zoon, Hermanus Cornelis, roepnaam Henny, het levenslicht heeft gezien. Het fręle ventje met het sterrenbeeld Stier krijgt de namen Hendrik Johannes. De roepnaam wordt Johan."

Foetballer Johan Cruijff sal dit dachboek wel nyt leze, mar tňch fan harte. De overéénkomst tussen mij en Cruijff is dat wij tegare op de Groen van Prinstererskoal sitten hewwe. Hij in ut Amsterdamse Betondorp, ik in de Sneker Noorderhoek. Un ferskil tussen Cruijff en mij is dat ik nňch wel op myn 52 ste foetbal en de bekende weareldburger nyt, ňf allienech su nou en dan.

Ferder hew ik niks met Cruijff. En hij nyt met mij...

Noarderkerk

Gisteravend is deur de gemeenteraad fan Sneek ut beslút nommen om de Noarderkerk an ut Bolwerk te kopen. Foar ongefear € 700.000. " Projectontwikkelaar Akosite vroeg aanvankelijk een bedrag dat 70 procent hoger lag, aldus wethouder Tom Metz", su lees ik in de LC. Poeperdepoep, dat is nňch us un bęste deal!!

Teater Snits

Yn deselde LC lees ik ok dat amateurtoaneelgeselskap Teater Snits fluite kan naar de € 20.000 an gemeenskapeleke steun an ut openlucht múzykspektakel de Fanfare. " De Sneker commissie bezwaar en beroep acht het niet bewezen dat wethouder Hans van den Broek toezeggingen deed over de subsidie. "
Bin heel benijd ňf Teater Snits nou ok daadwerkelek naar de rechter stappe sal, su at hieltyd seid is.

Der binne minsen dy't ik onderstaande glydbaan graach kado doën!!